Ikke-rygere belønnes: Får fire ekstra feriedage

Nyheder
Nu kan det give ekstra på feriekontoen, hvis du skodder smøgerne. Foto: Shutterstock
Flere ansatte skal stoppe med at ryge, derfor tager et rekrutteringsfirma nu alternative værktøjer i brug.

Lige nu læser andre også

Rekrutteringsfirmaet, som ligger i den engelske by Swindon, har indført et nyt initiativ, som skal få flere af deres ansatte til at stoppe med at ryge. Det fortæller Don Bryden, som er direktør for KCJ Training and Employement Solutions, som firmaet hedder. Han begyndte at bide mærke i rygerne på arbejdspladsen, der røg mellem fire og ti cigaretter hver eneste arbejdsdag. Hver cigaretpause tog mindst ti minutter, hvor medarbejderen ikke passede sit job. 

"Så kiggede jeg på de andre under disse pauser, og de sidder altid ved telefonen, skriver løs og forsøger at gøre deres arbejde, så jeg tænkte, at de burde blive kompenseret," siger direktøren. Tidligere havde han læst et forslag på sociale medier om, at ikke-rygere burde have flere feriedage, fordi de arbejder koncentreret arbejdsdagen igennem. Og nu gik der en prås op for ham:

"Alle sagde, at det var en god idé, men ingen sagde, at de rent faktisk ville gøre det. Så jeg gik i gang i begyndelsen af januar og sagde til alle, at vi ville indføre det," udtaler Don Bryden til den lokale avis Swindon Advertiser.

Helt konkret udmønter det sig i, at ikke-rygere får fire ekstre feriedage hvert år. Det kræver dog, at medarbejderne har været røgfri i 12 måneder, før de får tildelt de nye privilegier, så chefen er sikre på, at de virkeligt er røgfri. Direktøren fortæller, at initiativet er blevet taget godt imod af både de ansatte rygere og ikke-rygere. 


 

Anbefalet til dig