Ikke slut endnu: Flere advarsler givet i Minksagen trækkes tilbage

Foto: Shutterstock
Flere advarsler givet i forbindelse med Minksagen er tidligere blevet trukket tilbage. Nu er yderligere to advarsler blevet tilføjet til listen.

Mest læste i dag

I kølvandet på Minkkommissionens beretning blev flere advarsler givet til både embedsmænd, politichefer mv. Siden da er flere af dem blevet trukket tilbage igen. 

Dette er tilsyneladende ikke helt overstående, for nu er to yderligere advarsler blevet trukket tilbage. Det oplyser Rigspolitiet fredag i en pressemeddelelse ifølge Ritzau. 

I denne omgang er der tale om politiinspektør Uffe Stormly og sektionsleder Birgitte Buch, der begge blev tildelt en advarsel efter Minkkommissionen afleverede sin beretning. 

En advarsel er en mild form for disciplinær straf, der kan gives i flere sammenhænge. I forlængelse af det arbejde, der blev udført, blev der givet advarsler til en række embedsmænd. 

Blandt andet blev der uddelt en advarsel til både departementschef i Statsministeriet Barbara Bertelsen og rigspolitichef Thorkild Fogde. Senere er deres advarsler dog blevet trukket tilbage, ligesom det nu også er tilfældet for Uffe Stormly og Birgitte Buch. 

Kommissionen rettede kritik af både Uffe Stormly og Birgitte Buch på baggrund af deres 'medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet i forbindelse med politiets anvendelse af actioncardet af 6. november 2020', skriver Ritzau. 

Det omtalte actioncard blev brugt af politielever, der i november 2020 fik til opgave at ringe rundt til landets minkavlere. Disse opkald blev foretaget med henblik på at informere avlerne om, at alle deres mink skulle aflives. 

Mens dette stod på, vidste man hos Rigspolitiet, at der ikke var styr på den fornødne lovhjemmel. På trods af dette, blev der ikke sat en stopper for rundringningerne 

I forlængelse af kommissionens arbejde er der givet advarsler til ti embedsmænd, men otte af dem er senere blevet trukket tilbage. 

Af pressemeddelelsen fra Rigspolitiet fremgår det, at advarslerne til Uffe Stormly og Birgitte Buch er blevet trukket tilbage på baggrund af 'en fornyet gennemgang af sagerne'. 

Anbefalet til dig