Ikke slut endnu: Prisstigninger på vej til gaskunder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gaskunder må grave dybere i lommen, når de næste år skal betale for deres varmeregning.

Mest læste i dag

Hvis man opvarmer sin bolig med gas, skal man forvente, at det bliver dyrere næste år. Her bliver der nemlig indført prisstigninger.

Prisstigningerne kommer fra Evida, som er Danmarks nationale gasdistributionsselskab. Det er dem, der driver og udvikler gasdistributionsnettet og sørger for, at gassen kommer frem til forbrugerne.

Ifølge Kim Søgård Bering Kristensen, der er administrerende direktør, er det blevet dyrere at drive selve distributionsnettet, hvilket er et resultat af både inflation og den grønne omstilling.

Da det er blevet dyrere for den statslige gasdistributør at holde gang i distributionsnettet, bliver det også dyrere for kunderne.

"Prisen for at drive gasdistributionsnettet er stigende på grund af inflation og grøn omstilling, og da forbruget samtidig falder, må vi desværre hæve tarifferne for at dække omkostningerne," lyder det fra Kim Søgård Bering Kristensen i en meddelelse, der er delt på Evidas hjemmeside.

I denne meddelelse fremgår det også, at der vil blive sendt et brev ud til de kunder, der bliver berørt af ændringerne, som i sidste ende kommer til at påvirke regninger, tariffer og betingelser for gaskunderne næste år.

Grunden til dette er, at Evida fra april 2023 hæver distributionstarifferne 'på grund af høj inflation og omkostninger til grøn omstilling'.

Hertil lyder det også, at man har oplevet et 'markant faldende gasforbrug fra 2021 til 2022', hvilket forventes at fortsætte i den kommende tid. Dette har også indflydelse på, at selskabet har været nødt til at hæve distributionstarifferne.

Evida skriver, at det konkret vil medføre en stigning på mellem 330 og 702 kroner om året inklusive moms. Det gælder for en kunde, der bruger gas til opvarmning og har et årligt forbrug, der lyder på 1.600 kubikmeter.

Anbefalet til dig