Ikonisk dansk kok er gået bort

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Lige nu læser andre også

I 1983 modtog de danske restauranter, La Cocotte og Kong Hans Kælder, Danmarks første Michelin-stjerner.

Nu er kokken bag én af restauranterne desværre gået bort. Det har hans datter bekræftet, skriver Ekstra Bladet.

Der er tale om den danske Michelin-kok og pionér inden for finere madlavning, Jan Cocotte-Pedersen.

Han døde onsdag efter at have døjet med kræft. Han blev 74 år gammel.

"Det er gået virkelig hurtigt, og det har været et hårdt forløb. Så det er godt, han har fået fred," forklarer hans datter, Maria Kolt Pedersen.

Satte Danmark på verdenskortet

Jan Cocotte-Pedersen var en af pionererne inden for finere madlavning i Danmark i 70'erne og 80'erne, og han var - som tidligere nævnt - en af de første i Danmark til at få en Michelin-stjerne.

Hans egen restaurant, La Cocotte, fik nemlig den prestigefyldte stjerne helt tilbage i 1983.

Kun seks år efter i 1989 blev han desuden den første danske kok til at vinde guld ved Bocuse d'Or, som anses for at være det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Han satte således for alvor Danmark på verdenskortet som den madlavningsnation, vi anses for at være i dag.

Den legendariske kok blev udlært på Restaurant Nimb i København og har gennem sin karriere arbejdet og været køkkenchef på et hav af kendte restauranter; herunder Rørvig Færgekro, Restaurant Mikkelgaard, Søllerød Kro og Elverdamskroen.

Som 64-årig trak Jan Cocotte-Pedersen sig i 2014 tilbage efter en lang og succesrig karriere for at pleje sin ryg, som var slidt efter mange år i en hård branche.

Anbefalet til dig