Inden storkamp: Landstræneren har nu truffet sit valg

22/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: GOG
Nikolaj Jacobsen bekræfter nu, at han har truffet det ene af de to valg, som han står overfor.

Mest læste i dag

I disse dage sidder mange danskere limet fast til skærmen, når det danske herehåndbold landshold er i kamp i Egypten. 

Torsdag aften sikrede Nikolaj Jacobsens mandskab sig en stor sejr over modstanderne fra oliestaten Qatar. Fredag er der hviledag, inden den igen står på kamp lørdag. Her er det Japan, der er modstanderen. 

Under ledelse af islandske Dagur Sigurðsson håber japanerne på en sejr over Danmark, så de kan få rygstød til at komme videre fra mellemrunden, der spilles netop nu. 

På ugens sidste hverdag var der pressekonference i Egypten. Her fortalte landstræner Nikolaj Jacobsen, at han nu endegyldigt har truffet en beslutningen inden kampen mod Japan. 

Én beslutning er truffet

Coronaen kaster også skygger over VM. Det har blandt andet været tilfælde for den danske spiller Emil Jakobsen, der har været seks dage i katantæne efter en positiv test for virussen. Nu er der dog gode nyheder for Jakobsen. Det fortalte landstræneren på pressemødet. 

Nu bliver Emil Jakobsen nemlig indlemmet i den danske trup. 

Han er mentalt i vatter. Og Emil har jo ikke haft nogen former for symptomer eller noget denne gang, så han skal ud og røre bolden i dag (til træning, red.), og så skal han i kamp i morgen," fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.

Det kan dog betyde, at Magnus Bramming - der ankom i landsholdslejren mandag - snart skal hjem til Danmark igen. Den beslutning er dog endnu ikke truffet, bekræfter landstræneren.

"Den endelig plan med Magnus er ikke lagt endnu. Nu må vi se, hvordan de næste dage forløber, og så lægger vi en plan der," siger Nikolaj Jacobsen på pressemødet. 

Danmark møder Japan lørdag klokken 20.25. Kampen sendes på TV2.

 

Anbefalet til dig