Indfører nye corona-restriktioner

30/11/20 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Mette Frederiksen og resten af regeringen indfører nu nye restriktioner, erfarer TV2. Foto: Shutterstock
Regeringen indfører nye corona-restriktioner, oplyses det.

Mandag fortæller TV2, at der formentlig er nye corona-restriktioner på vej. 

Regeringen skulle - ifølge tv-stationens oplysninger - være på vej med flere restriktioner, der kan begrænse smitten i et af de område, der netop er hårdt ramt af coronavirussen. 

Endnu sætter regeringen ikke navn på præcis hvor, der indføres flere restriktioner Men ifølge TV2 er det kommuner i hovedstadsområdet, hvor smitten i en periode er steget, der vil blive ramt af de nye restriktioner. 

Sådan sættes der ind

Det forventes at følgende restriktioner indføres:

Flere skal testes og arbejde hjemme. Derudover vil der også komme et fokus på detailhandlen. Regeringen overveje at regulere i antallet af tilladte personer i butikkerne samt muligvis forlænge åbningstiden. 

Derudover vil gågader og trafik blive indrettet anderledes. 

Elever på de videregående uddannelser må indstille sig på virtuel undervisning, ligesom klasserne i grundskolen ikke må blande sig. Yderligere vil fritidsområdet for kommunernes børn og unge også blive strammet op. 

Generelt vil der være et målrettet fokus på at undgå mere smitte blandt unge. Det er især unge i alderen 15-25, der er i myndighedernes søgelys. 

Slutteligt oplyses det, at politiet også vil være mere opmærksomme på, hvorvidt barer, restauranter og andre aktører i nattelivet overholder det gældende forbud om, at aftenens sidste fadøl eller drink skal være skænket samt serveret inden klokken 22.