Indkalder til nyt corona-pressemøde

18/6/20 06:45

Christian Granhøj Skouboe

Sundheds- og Ældreministeren holder pressemøde i dag. Foto: Shutterstock
Torsdag er der igen pressemøde, hvor coronavirussen er omdrejningspunktet.

Denne gang er det Sundheds- og Ældreministeriet, der indkalder til pressemøde. Det er ikke mange dage siden sidst, da sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) kunne fortælle, at en demonstrant ved den megen omtalt Black Lives Matter-demonstration i København var blevet testet positiv for virussen. Denne nyhed kom med en opfordring til alle deltagere om at lade sig teste. 

Når sundheds- og ældreministeren i dag træder frem foran journalisterne i Det Kongelige Biblioteks Have, så drejer det sig fortsat om coronavirus. Udover sundhedsministeren vil en række sundhedsordførere samt andre være tilstede. 

Drejer sig om smitte

Siden virussen først kom til Danmark, har de fleste borgere lært meget om smitte, og hvordan man undgår dette. Nu tager myndighederne endnu et skridt. I indkaldelsen fra Sundheds- og Ældreministeriet står der, at emnet vil være lanceringen af en smittesporings-app. Disse har været brugt med stor succes i andre lande, hvor de har været medvirkende til, at myndighederne har kunne se, hvem en smittet person har været i kontakt med. 

Dette kræver dog GPS-sporing, hvilket har fået nogle interessenter til at stille sig kritisk. 

Hvordan en eventuel dansk version af en sådan app kommer til at fungere vides på nuværende tidspunkt ikke. Alle bliver dog formentlig meget klogere, når pressemødet går i gang torsdag klokken 09.30.