Indkalder til pressemøde om corona-vaccine

14/04/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Sundhedsstyrelsen
I dag holder Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen pressemøde om vaccinen fra AstraZeneca.

Mest læste i dag

Nu indkaldes der til pressemøde om de danske vacciner. Nærmere bestemt vaccinen fra AstraZeneca, der har været sat i bero siden sidst i forrige måned. 

Det fortæller Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

“Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen holder pressebriefing om COVID-vaccinen fra AstraZeneca, som har været på pause siden 11. marts.”

COVID-19-vaccinen fra AstraZeneca blev sat på pause den 11. marts efter indberetninger af alvorlige tilfælde med en sjælden kombination af blodpropper, blødninger og et lavt antal blodplader hos personer, der er blevet vaccineret med AstraZeneca.

Siden har det europæiske lægemiddelinstitut EMA lavet en vurdering af de sjældne, men alvorlige bivirkninger. Samtidig er der gennemført en række undersøgelser i Danmark, blandt andet af de danske tilfælde og i regi af det store overvågningsstudie af COVID-19 vaccinerne, ENFORCE.

Fælder dom

På pressekonferencen vil Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen gøre rede for resultaterne af de gennemførte undersøgelser, og for, hvilke konsekvenser de vil få for det danske vaccinationsprogram.

Det er enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, Tanja Erichsen, og Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, der vil deltage i pressemødet, der finde sted onsdag klokken 14 i Eitveds Pakhus, der indtil nu har dannet rammen om mange corona-presssemøder. 

 

Anbefalet til dig