Indkalder til stort pressemøde i dag: Fire ministre deltager

11/12/20 07:31

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Senere i dag holder regeringen pressemøde.

De seneste dage er der blevet forhandlet på højtryk i Bruxelles. 

Årsagen har ikke været den ellers allestedsnærværende coronavirus, men derimod den snarlige skilsmisse mellem England og EU. Brexit nærmer sig med hastige skridt, og det er grunden til, at Udenrigsministeriet nu kalder til pressemøde.

Det oplyses der i indkaldelsen.

"I forlængelse af særligt Brexit-ministermøde afholdes der pressemøde i Udenrigsministeriet, Eigtveds Pakhus sal III, i dag kl. 14-14:30 om forhøjet Brexit-beredskab," skriver Udenrigsministeriet. 

Stort fremmøde

Englands snarlige udtrædelse af Europa er kompliceret sag. Det viser de langstrakte forhandlinger der har gået forud for en aftale. Derfor tropper regeringen også talstærkt op på pressemødet.

Her vil ministre fra fire ministeriet forholde sig til, hvordan Brexit påvirker netop deres ressortområder. Det fortæller Udenrigsministeriet videre i indkaldelsen, som ministeriet har offentliggjort fredag morgen. 

"Fra regeringen deltager udenrigsministeren, skatteministeren, ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri og udlændinge- og integrationsministeren," skriver Udenrigsministeriet. 

Pressemødet går i gang klokken 14.