Indtil september: Forbyder forsamlinger med over 500

21/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu er der sat loft over, hvor mange vi må samles i løbet af sommeren

Mest læste i dag

Opdateret: Regeringen har overfor TV2 præciseret, at forbuddet ikke nødvendigvis bliver hævet til 500 allerede den 10. maj, men at vil have mulighed for det. Regeringen fortæller, at man vil følge situationen nøje og derefter justere forbuddet løbende.

Senere tirsdag formiddag har Sundheds- og Ældreministeriet udsendt en pressemeddelse, hvor ministeriet gør rede for præics, hvad de nye retningslinjer betyder. Deres svar har vi ligeledes sat ind i teksten, så du kan ælæse det nedenfor. 

----------------------------------

I løbet af sommeren forbydes større arrangementer, som har over 500 deltagere. Det skrev TV2 tidligere tirsdag, hvorefter oplysningerne blev præciseret men bekræftet af Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. 

"Regeringen har besluttet, at der skal gælde et forbud mod større arrangementer henover sommeren og frem til den 1. september 2020," skriver Sundheds- og Ældreministeriet i pressemeddelelsen. 

"Grænsen for store arrangementer er nu blevet fastsat, så man ikke må afholde arrangementer med flere end 500 personer. Beslutningen træffes som følge af sundhedsmyndighedernes vurdering af, at det fortsat er usikkert, hvordan corona-epidemien vil udvikle sig i Danmark over de kommende måneder. Fastsættelsen af loftet på 500 personer for store arrangementer får dog ingen praktisk betydning i første omgang."

 

Anbefalet til dig