Ingen fans fra Danmark til semifinalen

03/07/2021

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock.com
Dansk Boldspil-Union bekræfter, at man har fået 5000 billetter stillet til rådighed til semifinalen i England.

Mest læste i dag

Danmark formåede at spille sig i semifinalen ved EURO 2020 - og den spilles på Wembley i London. 

Kampen finder sted onsdag klokken 21.00, men med de strikse coronarestriktioner, som er aktuelle i Storbritannien, vil det ikke være muligt for fans af Kasper Hjulmands tropper, der er bosat i Danmark at tage til kampen.

Det skyldes ifølge Dansk Boldspil-Union, at man er nødsaget til at tilbringe fem dage i karantæne, inden man vil kunne tage på stadion. 

De bekræfter dog endvidere, at man derimod har fået 5000 billetter til rådighed, som man kan sælge til danskere, der er bosatte i England. 

Det skriver Ekstra Bladet

"Først og fremmest vil jeg sige tusind tak for den kæmpe opbakning til herrelandsholdet fra hele Danmark. Vi håber fortsat på, at der kommer flere fans på Wembley Stadium." 

"Uanset hvad er jeg overbevist om, at spillerne kommer til at mærke den samme fantastiske støtte på Wembley, som de har oplevet under hele EM," kommer det fra Jakob Jensen, direktør i DBU, til forbundets hjemmeside. 

Der er ifølge Udenrigsministeriet omkring 30.000 danskere, der bor i Storbritannien. 

De oplyser ligeså, at man kan blive afvist ved grænsen, hvis man er rejsende fra Danmark med en EM-billet til et fodboldopgør, der spilles indenfor karantæneperioden. Hertil vil man også kunne blive afvist, selvom man er færdigvaccineret.  

Det Europæiske Fodboldforbund har dog lavet en særaftale med myndighederne i Storbritannien for de tilrejsende fans, hvilket betyder, at Danmark vil kunne få 1000 tilrejsende fans med på Wembley Stadium, skulle man kvalificere sig til en eventuel finale. 

"Disse fans vil være i en striks ’smitte-boble’, og rejser ud og hjem samme dag med chartret fly fra Danmark," skriver DBU på sin hjemmeside og tilføjer:

"De britiske myndigheder kræver data på passagerer og indrejse-papirer ordnet inden længe. Derfor er DBU nødt til at gå i salg med disse billetter allerede inden, Danmark spiller sig i en eventuel finale."

Finalebilletterne vil blive refunderet, hvis ikke Danmark formår at sikre sig avancement til finalen.

Anbefalet til dig