Ingen har før gjort det, Jonas Vingegaard gjorde i går

Af: Lucas Andreas

|

01/07/2024

Nyheder
Foto: Rui vale Sousa / Shutterstock.com
Foto: Rui vale Sousa / Shutterstock.com
Vingegaard er kommet godt fra land i årets Tour de France.

Mest læste i dag

Lørdag lød det længe ventede startskud til årets Tour de France i Firenze.

Den dobbelte forsvarende mester Jonas Vingegaard skal igen kæmpe mod Pogacar og de andre klassementsryttere, og en klassementskamp blev tilskuerne faktisk allerede forkælet med på 2. etape søndag.

Etape to af Tour de France præsenterede nemlig dramatik på den ikoniske San Luca-stigning.

Med en gennemsnitlig stigningsprocent på 10,6 over 1,9 kilometer er San Luca kendt for at udfordre selv de mest erfarne cykelryttere på trods af, at det er en kort stigning.

På stigningen blev der kørt hårdt tempo fra UAE, og mod de sidste meter af stigningen angreb den slovenske stjerne Pogacar med en eksplosiv acceleration.

Vingegaard formåede at fange Pogacars hjul og følge hans tempo op ad stigningen, hvilket i sig selv var en bedrift.

Men det var ikke det eneste, der gjorde danskerens præstation bemærkelsesværdig. Ifølge Tour de France satte Vingegaard rekord på San Luca-stigningen med en tid på 5:05, hvilket er hurtigere end den tidligere rekord sat af rytterne Simon Yates og Michael Woods i 2023.

Den officielle Tour de France-profil kommenterede på det sociale medie X: "Han var den eneste, der kunne følge Tadej Pogacars angreb. Da han (Vingegaard, red.) startede stigningen længere bagud, satte han endda den bedste tid på stigningen."

Selvom Vingegaard og Pogacar krydsede målstregen sammen og dermed har samme tid i klassementet, overtog Pogacar den gule trøje på grund af bedre etapeplaceringer.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig