Ingen kød på menukortet: Dansk toprestaurant dropper det

16/11/2021

Julie Møller

Foto: Shutterstock.
Når restauranten åbner efter nytår, bliver det uden kød på menukortet.

Mest læste i dag

Skal du en tur på restaurant i København, så er mulighederne mange. Er det efter nytår, og har du lyst til kød, så skal du ikke forsøge at få et bord på den trestjernede Michelin-restaurant Geranium.

Her er der nemlig taget en beslutning. I 2022 vil der ikke være være kød på menukortet. 

Det skriver Berlingske.

“Nu har jeg besluttet, at vi dropper alt kød på menuen fra det nye år. Mest fordi jeg ikke selv spiser kød, og det jo kan være svært at overbevise andre om noget, hvis ikke man selv tror på det,” forklarer Rasmus Kofoed, der er medejer og køkkenchef på den københavnske restaurant. 

Danskernes madvaner

Rasmus Kofoeds mission hænger godt sammen med mange danskeres ønske om at skrue ned for mængden af kød.

Omkring halvdelen af danskerne vil gerne spise mindre kød, lyder det i en undersøgelse fra Coop.

Det ændrer dog ikke på, at danskerne i gennemsnit spiser 52 kilo kød om året, hvoraf 14 kilo er kalve- eller oksekød. Faktisk er der kun under fire procent af danskerne, der udelukkende lever af vegansk eller vegetarisk kost.

Vestjyder elsker spareribs. Spareribs til aftensmad er størst i Vestjylland, blandt børnefamilier og på lørdage, viser en undersøgelse fra Coop. Foto: Shutterstock. 

Ens bopæl viser sig at spille ind, når det kommer til mængden af kød på tallerkenen. Jyder og fynboere spiser eksempelvis markant mindre culotte end dem, der bor på Sjælland, viser tallene fra Coop, mens spareribs til aftensmad især hitter i Vestjylland, og koteletter til aftensmad er mest populært i Nordjylland. 

Kilde: Coop. 

 

 

Anbefalet til dig