Inger Støjberg kræver svar: Hvornår kan danskerne holde bryllup?

21/04/2020

Nanna Christina Smidt

Det bliver spændende, om man til sommer kommer til at kunne danse brudevals. Foto: Shutterstock.
Der er mange spørgsmåler der presser sig på i denne tid, og efter regeringen har meldt ud, at vi max må samles 500 personer indtil 1. september, så åbner det måske op for nye muligheder, men uden klare svar er det svært for danskerne, at bedømme, hvad man må og ikke må.

Mest læste i dag

Derfor har Inger Støjberg nu sat stolen for døren. Hun vil have svar på, hvornår danskerne igen kan holde bryllup.

Skal folk aflyse den store dag?

Der er sikkert mange kommende brudepar der går med en knude i mave for tiden. Ofte er den store dag planlagt mange måneder, ja måske år i forvejen. Det kan coronavirus nu ødelægge.

Men efter regeringen i dag åbner op for muligheden for arrangementer for under 500 personer, er der måske et lys ude i fremtiden. Der er dog ikke kommet dato på, kun at vi helt sikkert ikke kommer til at være over 500 personer samlet før efter 1. september. Men hvornår vi må være over 10 samlet ved ingen.

Det har fået Inger Støjberg op af stolen. Bun mener nemlig, at regeringen skylder danskerne svar på, om de kan få lov at holde fødselsdage og bryllupper hvor der er færre end 500 deltager. Det skriver Ekstra Bladet. 

Men også hvornår det kan lade sig gøre, for bliver det i løbet af foråret eller sommeren eller måske først langt senere.

”Det vil jo altså sige, at hvis du står og skal holde et bryllup, eller en 50-års fødselsdag eller er med i en sommerrevy, så ved du jo reelt ikke, om du kommer til at kunne afholde det,” siger Inger Støjberg til Ekstra Bladet.

Hun mener, at det efterlader danskerne i et unødvendigt vadested, som ikke er særligt godt for dem.

Total forvirring

Spørgsmål: Men det kan vel være svært at vide, hvad man kan regne med, for det afhænger af, hvordan udbruddet med coronavirusset udvikler sig, så hvordan skal man egentligt komme med et klarere svar?

Inger Støjberg mener, at der er total forvirring efter i dag, hvor regering har meldt ud omkring forbuddet mod mere end 500 personer, fordi det ikke gør folk klogere på hvad de må.

Derfor vil Inger Støjberg også forlange af Mette Frederiksen at hun melder klart ud.

Træls hvis man kunne holde det alligevel

Inger Støjberg mener ikke at folk skal aflyse uden grund. For hun er sikker på, at mange vil være kede af det, hvis de aflyser bryllup eller fødselsdag, for så senere at finde ud, at det kunne være afholdt.

Derfor skal der komme klare regler på bordet for, hvad man må afholde, og hvad man ikke må, mener Inger Støjberg.

 

 

Anbefalet til dig