Interessen har aldrig været større: 400 Coop-butikker gør det

Af: Ida Hansson

|

21/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Aldrig har interessen for julehjælp været større end i år.

Mest læste i dag

Foreningen Stop Spild Lokalt melder om en stigning på 50 procent i efterspørgslen af overskudsmad til juleaften.

Coop samarbejder for 6. år i træk med Stop Spild Lokalt, hvor man donerer mad, der ikke er blevet solgt, inden butikkerne holder lukket i helligdagene.

I år er det hidtil største antal butikker med, nemlig op imod 400 fra Kvickly-SuperBrugsen og Coop 365discount.

”Stop Spild Lokalt er en god samarbejdspartner for os, når det gælder donation af mad. Det at de er så bredt til stede over hele landet gør, at vi kan støtte lokalt i de områder, hvor vi har butikker. Det betyder meget for os, at støtte de nærmiljøer, vi er en del af. Samtidig undgår vi at køre langt rundt med varerne og belaste klimaet,” siger CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese.

Foreningen blev stiftet for fem år siden af den dengang kun 17-årige Rasmus Erichsen. Han har siden organiseret flere tusinde frivillige over hele landet, der hjælper med at hente overskudsvarerne i butikker og dele det ud til de udsatte medborgere. Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

”Behovet for vores hjælp har aldrig været større, og derfor er vi taknemmelige for støtten fra Coop. Lige nu er vores største udfordring at skaffe frivillige, der kan hjælpe med uddelingen af varerne,” siger Rasmus Erichsen.

Maden hentes af frivillige, der derefter gennemgår maden og udleverer den på lokale udleveringssteder. For information om uddelingssteder samt behov for frivillige, gå ind på Stop Spild Lokalt på Facebook.

Da Stop Spild Lokalt har svært ved at finde frivillige, har bl.a. adm. direktør for OK, Michael Løve, CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese og tv-værten Puk Elgaard meldt sig til at hjælpe med at dele de mange varer ud om aftenen den 23. december i Parken i på Østerbro i København.  

Anbefalet til dig