Internationalt kendt dansk forsker kritiserer klima-prioriteringer

Nyheder
Klimadebatten raser i disse dage. Foto: Shutterstock
Bjørn Lomborg mener, at det ville være meget mere effektivt at bruge de penge, som den tyske regering har øremærket til at bekæmpe klimaforandringer, til at bekæmpe infektionssygdom, som årligt kræver en million menneskeliv verden over.

Lige nu læser andre også

Den danske og internationalt kendte forsker Bjørn Lomborg går på Twitter i rette med Angela Merkel og den tyske regerings målsætning om, at man i løbet af de næste år vil bruge 40 milliarder dollars på at skabe et grønnere klima. 

Forskeren påstår nemlig, at det kun vil få den globale opvarmning tikl at falde med 0.00018 grader, derfor synes han at prioriteringen er skudt ved siden af. Han bemærker, at det samme beløb ville kunne redde 10 millioner liv, hvis de blev kastet ind i kampen mod tuberkulose. 

Du kan se Bjørn Lomborgs tweet herunder: 

Bjørn Lomborg følger sit første tweet op med et mere, hvor han skriver: 

“Det anslåes, at vi kan udrydde tuberkulose, hvis vi øger udgifterne (det beløb som bruges på kampen mod sygdommen, red.) til $ 13 mia / år, eller $ 5,4 mia mere i gennemsnit. Det betyder, at Tysklands 44,25 mia. Dollars kan finansiere hele det nødvendige tb-forbrug for de næste (44,25 / 5,4 =) 8,2 år, hvilket sparer omkring 1,3 mio. Liv / år eller 10,66 mio. Liv,” skriver Bjørn Lomborg på sin private Twitter-profil. 

Det er slet ikke tilfældigt, at Lomborg netop griber fat i netop tuberkulosen. Forskeren har arbejdet meget med den farlige infektionssygdom, der ofte resulterer i dødsfald.

Sygdommen findes i hele verden, og fagfolk antager, at knap en fjerdedel af jordens befolkning bærer rundt på de bakterier, der i værste fald kan fremkalde sygdommen. Selvom langt de fleste ikke udvikler sygdom, så dør langt over en million mennesker hvert år af TB.

Læs også

Synonymordbog - Find synonymer for populære søgninger som meget synonym, fortælle synonym og mange flere.

Anbefalet til dig