Internationalt nyhedsmagasin kårer dansk hospital som det 11. bedste i verden

Nyheder
Hospitalet hyldes som værende i toppen af verdens hospitaler. Foto: Presse - Aarhus Universitetshospital
Ifølge en rangordning af 1.500 hospitaler i det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek er Aarhus Universitetshospital det 11. bedste hospital i verden og nummer fire i Europa

Mest læste i dag

Listen er udarbejdet af researchere og eksperter i samarbejde med datafirmaet Statista på baggrund af tilgængelige oplysninger om kvalitet og patienttilfredshed samt vurderinger fra et stort antal sundhedsprofessionelle i hele verden.

Der er tale om en rangering af hospitaler, som startede i 2019, og som stadig er under udvikling.

Det skriver Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse oven på den prominente placering på ranglisten. 

I 2020-udgaven af World's Best Hospital - som ranglisten kaldes - indgår flere end 1.500 hospitaler fra 20 lande, og det er første gang, at danske hospitaler er med på listen.

"Den præcise placering skal tages med et vist forbehold, men vi er i meget fint selskab med de absolut bedste hospitaler i verden, og det er en stor anerkendelse af vores personale, at der indgår vurderinger fra sundhedsprofessionelle fra hele verden," siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Fjerdebedste i Europa

De tre øverste hospitaler på listen er alle fra USA:

Mayo Clinic, Cleveland Clinic og Massachusetts General Hospital. Aarhus Universitetshospital er nr. 11 og placeret som det fjerde bedste hospital i Europa efter Charité - Universitätsmedizin Berlin, Universitätsspital Zürich og Karolinska Universitetssjukhus i Stockholm.

Herhjemme har nyhedsavisen Dagens Medicin har de seneste 12 år i træk kåret Aarhus Universitetshospital til Danmarks Bedste Hospital.

Du kan se hele listen over World's Best Hospitals 2020 på Newsweeks hjemmeside.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig