Irina Olsen åbner sit hjem for ukrainske flygtninge

22/3/22 08:43

Ida Hansson

Foro: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nu giver influenceren husly til ukrainske flygtninge.

Influenceren fortsætter sin kamp på de sociale medier, hvor hun dagligt sætter fokus på krigen i Ukraine.

Nu har hun taget endnu et skridt på vejen mod at hjælpe menneskerne i sit fædreland. Hun og hendes mand har nemlig åbnet sit hjem op for nogle flygtninge fra det krigshærgede land. 

“Der har været mange tårer i dag. Mor Mila var også lige forbi og kramme. Hun har også kendt Olga siden vi startede i 1. klasse sammen og blev bedske veninder i Ukraine,” skriver hun i en storie på Instagram.

Irina Olsen har tidligere fortalt, at hendes barndomsveninde Olga fortsat var i Ukraine, hvor hun ventede på, at kunne flygte. Nu er det altså lykkedes, og barndomsveninden samt hendes lille datter, er landet hjemme hos familien Olsen. 

Ramt af 'shitstorm'

Det er dog ikke kune positive beskeder der har ramt influencerens indbakke. Nogle folk har skrevet vrede beskeder til Irina Olsen, hvor de sætter spørgsmålstegn ved hendes engagement i krigen. 

“Bro talk for yourself! Hvor har du været da der var krig, ødelæggelse og racisme endda her i Danmark. Dit sande ansigt er kommet frem til de følgere som oprigtigt brød sig om dig fordi du virkede anderledes. Føj hvor jeg skammer mig over at leve i et samfund hvor dem som har sådan en stor platform kun åbner deres kæft når det gælder," skriver en person i en besked direkte til influenceren, og fortsætter:

"Dem. Og i dette tilfælde dig som kun har åbnet munden fordi det gælder “Ukraine” dit så kaldte hjemland. Synes du skal åbne dine øjne og din sjæl og se rundt omkring. Du går nok i chok over hvor mange mennekser der lider og dør. Begrundelsen deres hudfarve og nationalitet. I burde skamme jer.” 

Som et svar på den frygtelige besked skriver Irina Olsen, at hun på en måde forstår, hvor vreden kommer fra. Hun skriver, at nogle mennesker kan have brug for at hælde deres vrede ud 'somewhere', for at komme af med noget smerte og vrede. 

Hun understreger også, at hun har været for længe på de sociale medier til, at dette skulle påvirke hende.