Irina Olsen til sine følgere: "Det er ikke sandheden"

02/3/22 06:50

Ida Hansson

Foto: Janus Nielsen/Ritzau Scanpix
Irina Olsen belærer sine følgere på Instagram.

Influenceren Irina Olsen har i en længere periode delt information og viden om situationen i Ukraine med sine mange følgere på Instagram.

Hun forklarer, at det er en selvfølge for hende at være så engageret, da hun er selv er født og opvokset i Ukraine. 

"Jeg har altid brugt min platform til at indsamle og belyse forskellige emner, kriser og uretfærdigheder. Det er en selvfølge at det fylder EKSTRA meget nu, da jeg selv er ukrainer", skriver hun på en Instagram-storie.

Det er tydeligt at se, at influenceren er meget brørt over den nuværende situation, og at det betyder meget for hende, at dele sin viden om situationen i Rusland og i Ukraine. 

“Denne invasion bliver vist på en helt anden måde i Rusland, desværre. Det er ikke sandheden der bliver vist. De siger der kun er enkelte dødsfald og at de er ved at befri ukrainere. Denne propaganda har stået på i så mange år, at nogle i Rusland til dels er programmeret til at tro på denne propaganda. MEN… jeg VED også, at mange russere (som er en brodernation) stadig er imod denne krig. HUSK DET FREMOVER,” lyder det i et opslag fra Irina Olsen. 

Mange danske inflencere har de sidste par uger delt information, billeder og nyheder angåede den nuværende situation i Europa. Det er dog vigtigt for den 34-årige Irina Olsen at pointere, at det er okay, at ikke udtale sig offentligt om krigen i Ukraine. 

"Folk bestemmer selv om de hjælper, bruger deres stemmer eller om det betyder noget for dem. Lad dem være som ikke poster noget - det er deres valg og ikke deres pligt."

På Irina Olsens Instagram-profil har hun selv delt mange billeder relateret til den nuværende konflikt. Blandt andet har hun delt et billede af hende selv foran den russiske ambassade i København, med sin mor ved sin side og sin lille datter på ryggen, med teksten: Slava Ukraini (ære Ukraine).

Foto: Instagram/@irinathediva

Foto: Instagram/@irinathediva