Irma-kæden lukker

Af: Ida Hansson

|

31/01/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inden længe lukker og slukker kæden.

Mest læste i dag

136 år. Så længe har danskerne haft mulighed for at handle ind i Irma, men nu er det snart slut med det.

Fra 1. april lukker kæden nemlig. Det oplyser COOP i en pressemeddelelse ifølge TV2.

"Det er en beslutning, der smerter os dybt. For vi har enorm respekt for den stærke kultur i Irma, den enestående medarbejderindsats og de mange kunders loyalitet og varme følelser for kæden," udtaler kædedirektør hos Coop Kræn Østergård Nielsen.

Det bliver i pressemeddelelsen sagt, at den seneste tid har været hård for kæden rent økonomisk. Det samme måtte alle Fakta butikker sande, da de blev lukket permanent ned tilbage i september 2022.

Af de 65 Irma-butikker konverteres de 9 største til den nye Coop-kæde, 28 til 365discount og de 11 mindste til Brugsen, mens 17 lukker. De ca. 2000 medarbejdere i Irma vil i videst muligt omfang blive tilbudt job i Coop.

Nye tiltag

Med lanceringen af en strategi, ”Fremtidens Coop” gennemfører Coop historiske forandringer og forenklinger, der skal skaffe danskerne bedre og billigere dagligvarer.

Det indebærer etablering af Danmarks største supermarkedskæde. Navnet bliver helt enkelt: Coop – navnet på koncernen, på varerne, på appen og altså nu også på den største kæde.

De første butikker i den nye stor-kæde åbner efter sommerferien i år.

Coop-kæden kommer til at bestå af de største butikker fra tre af Danmarks mest kendte kæder: Kvickly, SuperBrugsen og Irma. Coop bliver suverænt Danmarks største supermarkedskæde. Det oplyser de i en pressemeddelse.

”Vi står midt i en tid, som vi aldrig har oplevet før i hverken branchen eller Coop. Efter at have leveret rekord-resultat i 2020 og rekord-omsætning i 2021 har vi set en ekstrem ændring i kundernes indkøb det seneste år, hvor de flytter mere indkøb over i discount, og generelt køber færre og billigere varer. Samtidig er vi ramt af prisforhøjelser fra leverandører, som vi langt fra, har fået hjem i vores priser til kunderne. Sammen med eksplosive stigninger i energiomkostningerne, har det medført et meget stor fald i indtjeningen, og vi forventer det dårligste resultat i Coops historie, et underskud på et stort, trecifret millionbeløb," lyder det fra Coop.

Med den nye struktur går Coop fra at have haft 8 kæder til at have 3. Indtil sidste år havde man: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta, 365discount, Irma, Coop.dk Shopping og Coop.dk MAD.

Anbefalet til dig