IRMA lukker alligevel ikke i år

23/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Det har hele tiden været planen, at Irma-butikkerne skulle lukke i løbet af 2023, men det kommer ikke til at ske alligevel.

Mest læste i dag

Coop har besluttet at udskyde lukningen af de sidste Irma-butikker i landet. Oprindeligt planlagt til lukning i år, vil butikkerne nu først lukke i foråret 2024.

Årsagen til denne forsinkelse er, at der foretages "større ændringer" end først planlagt på det nye supermarkedskoncept, som skal erstatte Irma, skriver Dagens.dk.

Martin Brinch Jöhncke, konstitueret kædedirektør for Irma, har udtalt til Politiken, at Coop har hævet ambitionerne for det nye supermarkedskoncept.

"Vi laver nogle større ændringer, end vi havde regnet med i første omgang. Derfor tager det længere tid," siger han. Han ville dog ikke uddybe, hvilke konkrete ændringer der er lavet i Coop-konceptet.

Coop planlægger at omdanne de ni største Irma-butikker til den nye Coop-kæde. Også butikker tilhørende kæderne Kvickly og SuperBrugsen vil blive omdannet til den nye kæde. De første to testbutikker, Superbrugsen i Hinnerup og Irma Codanhus på Frederiksberg, vil åbne inden jul.

Med større ændringer på vej og planer om at omdanne eksisterende butikker, ser Coop ud til at tage sig tid til at sikre, at overgangen sker så gnidningsløst som muligt.

Det bliver spændende at se, hvordan det nye koncept vil blive modtaget af kunderne, når de første testbutikker åbner senere på året.

Anbefalet til dig