Isabella fra 'De sjældne danskere' fik en overdosis: Havde nær mistet livet

30/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: TV 2
'De sjældne danskere'-Isabella havde nær mistet livet.

Mest læste i dag

I det charmerende og hjertevarmende TV 2-format 'De sjældne danskere' har seerne kunne stifte bekendtskab med en række børn med meget sjældne diagnoser. Blandt andet 10-årige Isabella Ammitzbøll Hansen, hvis liste af diagnoser er alenlang.

Isabella er blandt andet platfodet, har et synshandicap, en hjerneskade og diabetes, der kræver konstant overvågning af hendes blodsukker.

På trods af, at hun kræver konstant overvågning, besluttede kommunen, at fratage hendes hjælper, som ellers passede på hende i 25 timer om ugen, kort tid før sommerferien - og det var denne fratagelse, der fik fatale konsekvenser for TV 2-stjernen.

Det fortæller Isabellas mor, Rikke Ammitzbøll Jepsen, i DR P4 Midt & Vest og til HER&NU.

Ansvaret for Isabellas ve og vel i skoletiden blev nemlig pludselig lagt over på lærere og pædagoger, som kom til at give Isabella en alt for stor overdosis insulin, der sendte hende på intensiv.

Overdosissen tog næsten livet af Isabella, og det var et rent tilfælde - eller rettere sagt hendes mors intuition - der blev hendes redning.

"Hun skulle ha' været hentet klokken halv to den dag, men jeg blev færdig med et møde tidligt, og jeg havde bare sådan en mærkelig fornemmelse, så jeg valgte at hente hende før," fortæller Rikke til HER&NU og fortsætter:

"Da jeg kom hen på skolen, lå hun i en sækkestol, og jeg kunne se, at hun var bleg. Da jeg tjekkede hendes insulinpumpe, kunne jeg se, at pædagogerne havde givet hende 11 enheder. Hun skulle ha' haft 11 gram. Hun må max få en enhed [...] Hvis jeg ikke var kommet, havde vi ikke haft hende mere."

Rikke understreger, at hun ikke bebrejder skolens personale, men hun håber, at dét, at hun offentligt deler datterens nærdødsoplevelse, rykker på noget i samfundet.

Skolechefen i kommunen, Kristian Rotbøll, har undladt at kommentere på sagen.

Stadig ingen hjælp

Det er endnu ikke lykkes at få hjælp til Isabella.

Rikke har derfor besluttet tage orlov fra sit arbejde, indtil familien modtager den nødvendige hjælp og støtte fra kommunen.

Anbefalet til dig