Isoleret på Amalienborg: Prins Joachim og familie i karantæne

26/3/20 08:36

Christian Granhøj Skouboe

Prins Joachim og prinsesse Marie på deres officielle portræt. Foto: Steen Brogaard
Efter de er vendt hjem fra Frankrig, er prins Joachim, prinsesse Marie og børnene gået i karantæne.

Tidligere på ugen fortalte Kongehuset i en pressemeddelelse, at prins Joachim, prinsesse Marie samt deres to fælles børn var vendt hjem fra Frankrig. Parret har som bekendt boet i den franske hovedstad Paris det seneste stykke tid, da prins Joachim har passet en officeruddannelse på et anerkendt fransk militærakademi. 

Nyheden kom som lidt af en overraskelse, da parret tidligere havde oplyst, at de ville opholde sig i Paris under coronakrisen og ellers fulgte de franske myndigheders anvisninger og retningslinjer. Det viste sig, at grunden var sundhedsrelateret. 

Parrets søn - 10-årige prins Henrik - lider nemlig af asmatisk bronkitis. Den seneste tid har han haft åndedrætsbesvær. Derfor ønskede prins Joachim og prinsesse Marie, at han blev undersøgt på Rigshospitalet. Her arbejder de læger, som har fulgt prinsen igennem hele forløbet med hans astma. Ved samme lejlighed blev prins Henrik testet for smitte med coronavirus. 

Denne test var heldigvis negativ. 

Isoleret på Amalienborg

Siden familien kom hjem har de boet på Amalienborg. Nu fortæller Kongehuset til Ekstra Bladet, at prins Joachim og hans familie følger myndighedernes anvisninger. Derfor vil de ikke gå ud de næste to uger. De er altså gået i karantæne på Amalienborg. 

Det betyder dog ikke, at hverdagen stopper for hverken Joachim eller børnene. Prins Henrik og prinsesse Athena følger nemlig deres undervisning i Frankriag via fjernundervisning. Det samme kan prins Joachim bruge til at følge med i undervisningen på École Militaire i Paris.

Derudover fortæller Kongehuset også, at prins Henrik efter omstændighederne har det godt.