Iværksættere klar med løsning på dette problem til Smukfest og Roskilde Festival: De mangler bare 1 ting

Af: Mie M.B

|

02/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De to iværksætteres ide er genial - men de mangler en helt essentiel ting for at kunne lykkes

Mest læste i dag

Under festivalernes glade dage, hvor musik og feststemning fylder luften, står to fynske iværksættere, Simone Westergaard og Frederikke Dahl, klar til at tackle en udfordring, mange kvinder kender alt for godt: menstruation. Med deres virksomhed Mewalii tilbyder de en innovativ løsning på dette ofte oversete problem - bæredygtige menstruationsprodukter. Det skriver Fyens.dk

Simone og Frederikke har personligt oplevet de udfordringer, det indebærer at skulle håndtere menstruation på festivaler, hvor adgangen til hygiejniske produkter kan være begrænset, og mulighederne for at skifte dem under bæredygtige forhold endnu mere så. Deres svar på dette dilemma er at uddele gratis bæredygtige bind, fremstillet primært af hamp, et miljøvenligt alternativ til de traditionelle produkter lavet af bomuld og plastik.

Men deres ambitioner støder på et væsentligt hinder: Finansieringen. For at realisere drømmen om at distribuere 10.000 bind under Tinderbox-festivalen har de brug for et femcifret beløb. Trods deres produkt allerede er på markedet, er jagten på investorer til at støtte salg og markedsføring en udfordring, de endnu ikke har overvundet.

"Vi troede, det ville blive nemmere, når vi gik i salg med vores produkter. Men det viser sig, at det er det ikke," indrømmer Simone Westergaard.

Simone og Frederikke har brugt år på at udvikle deres bæredygtige bind, som officielt blev lanceret i starten af året. Nu står de overfor opgaven at finde finansiering for at kunne bringe deres vision til live - at tilbyde en hjælpende hånd til kvinder i nød under festivaler som Tinderbox, men også Roskilde Festival, Northside og Smukfest.

Med et klart mål om at gøre menstruation på festivaler mindre af en byrde og mere bæredygtig, håber Mewalii at finde den nødvendige støtte for at gøre deres drøm til virkelighed. "Vi vil gerne være et brand, der står klar, når man er i nød," siger Simone Westergaard.

Anbefalet til dig