Jacob Bundsgaard: "Yahya Hassan var en ung lyriker, som kæmpede en svær kamp"

Nyheder
Bundgsgaard har sendt disse mindeord om Yahya Hassan. Foto: Shutterstock
Vi har modtaget disse mindeord fra Borgmester Jacob Bundsgaard.

Mest læste i dag

"Yahya Hassan er død, kun 24 år gammel. Meddelelsen kommer som et chok, uendeligt trist og uforståeligt.

Yahya Hassan var født og opvokset i Aarhus, og vi  - hans by og land – og ikke mindst hans generation - har mistet en markant stemme, helt sin egen præget af evig uro på kanten af lov og orden, fra kærlighed til had, mellem subkulturer og parallelsamfund.

Hans debut som forfatter i 2013 blev mødt af fantastiske anmeldelser, en stribe litteraturpriser og et rekordstort salg. Han blev et fænomen og fandt anerkendelse, men aldrig en tålelig tilværelse. I november sidste år udgav Yahya Hassan overraskende sin anden digtsamling, hvori han fortæller om et liv med politibeskyttelse, som jaget vildt, voldsmand, fængslet, indlagt – og med ensomhed, vrede og sammenbrud.

Yahya Hassan vil i dag blive husket som en usædvanlig, men også som en utilpasset mand i en barsk verden.

Stærkest og vedblivende står dog nu erindringen om en ung lyriker, som kæmpede en svær kamp, udfoldede sit utrolige talent og begejstrede en hel nation. Hans syn var nyt, hans stemme var stærk. Den vil blive savnet.

Mine varmeste tanker går til hans familie.

Æret være Yahya Hassans minde.”

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig