Jakob Ellemann-Jensen sygemeldt: Nu taler hans mor

24/2/23 11:47

Thea M. Andersen

Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Der er ikke noget at sige til, at han er gået ned med flaget, mener Alice Vestergaard.

Venstre-formand og vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen meddelte 6. februar på Facebook, at han tager orlov for at passe på sig selv, efter han ugen forinden fik et ildebefindende og røg på Rigshospitalet.

"Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke være både far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden. Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til," skrev han dengang i opslaget.

Frygtelig business

Nu taler hans mor, Alice Vestergaard, om sygemeldingen i et interview med Billed-Bladet.

"Politik er blevet en frygtelig business [...] Nutidens politikere bliver ikke talt med. De bliver talt om," siger Alice Vestergaard og tilføjer:

"Og det er klart, at det tager på én som Jakob, der blev kastet ind som formand for Venstre og lige siden har arbejdet benhårdt, samtidig med at han har skulle håndtere alle de vejsidebomber, der har været undervejs. Det blev så toppet med en lang valgkamp og regeringsforhandlinger, som strakte sig over dage og nætter. Så er der måske ikke noget at sige til, at man går ned med flaget."

Moren er dog sikker på, at han 'vender stærkt tilbage'.