James blev erklæret hjernedød: Så skete det utænkelige

Af: Ida Hansson

|

06/07/2023

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
28-årige James Howard-Jones blev udsat for et voldsomt overfald i april sidste år.

Lige nu læser andre også

James, der blev erklæret hjernedød efter at være blevet slået ned på en aften i byen, vågnede på mirakuløst vis op, kort før hans respirator skulle slukkes.

Den 28-årige mand er forsat meget alvorligt mentalt og fysisk handicappet og vil have brug for pleje resten af ​​sit liv.

Gerningsmanden, 24-årige Ben Davies fra Cheltenham, indrømmede at have påført grov legemsbeskadigelse uden forsæt og blev fængslet i to år og fire måneder.

James blev slået ned af Davies den 24. april sidste år på en gade i Cheltenham under en aften i byen. Det skriver Daily Mail.

Han faldt og slog hovedet og fik en livsændrende skade, der næsten endte med at tage livet af ham.

Han blev bragt til hospitalet, hvor han forblev bevidstløs i flere uger, mens han fik flere akutte operationer.

"Du har ødelagt livet og håbet for hr. Howard-Jones - en ung mand i livets bedste alder med alt at leve for. Samtidig knuste du hans families og venners hjerter. Den skade, du har forårsaget, er ødelæggende og livslang for alle dem, der er berørt af din kriminelle handling," sagde Dommer Martin Picton til gerningsmanden.

Mens James' familie overvejede en anmodning om at donere hans organer til transplantation, genvandt James bevidstheden, sagde anklageren. Men hans tilstand har gjort ham fysisk og mentalt handicappet.

"Fra at være en sund og rask ung atlet, der var i stand til at konkurrere i et 100 km løb, er han blevet en person, der vil være i behov for pleje resten af ​​sit liv," sagde anklager Jack Berry.

"Han har indsigt i sin tilstand - han ved og kan erkende alt det, han har mistet, og er forståeligt nok gået igennem en alvorlig depression som konsekvens," sagde James far til dommeren.

Ydermere fortalte han, at familien havde besluttet sig for, at donere James' organer. Trods lægernes dom genvandt James bevidstheden dag for dag.

Selv om James er vågnet, kommer han til at have brug for hjælp døgnet rundt resten af sit liv. Familien håber på, at han en dag vil være i stand til at kunne gå igen.

"Alt i alt ser fremtiden for min søn ret dyster ud," sagde faren i en sidste besked til dommeren.

Anbefalet til dig