Jeanette Ottesen i tårer: Nu er karrieren slut

Foto: Shutterstock.com

Jeanette Ottesen havde tårer i øjnene, da hun søndag deltog ved sin sidste OL-finale. Svømmeren indstiller nemlig karrieren

Søndag sluttede Jeanette Ottesens lange karriere som svømmer på topplan. Karrieren kunne hun runde af med en ottendeplads i OL-finalen i 4 x 100 meter fri i Tokyo.

Læs også

Hun skal være med i Vild med Dans

Det betyder, at den 33-årige Jeanette Ottesen har taget sit sidste svømmetag på vegne af det danske hold. Efterfølgende har hun udtalt, at det var en meget emotionel oplevelse for hende, da hun færdiggjorde. 

"Jeg græd, da jeg slog hånden i væggen. Det var sådan en forløsningsgråd og glædestårer. Jeg har været klar til at indstille karrieren i et år, og nu kom det på den bedst tænkelige måde, som jeg aldrig havde turde drømme om - at jeg skulle afslutte min karriere i en OL-finale," fortæller hun ifølge Ritzau. 

Kun et halvt døgn tidligere sikrede den danske kvartet, der består af Pernille Blume, Julie Kepp Jensen, Signe Bro samt Jeanette Ottesen, sig en plads i OL-finalen. 

Jeanette Ottesen indrømmer dog, at hun ikke var overbevist om, at de ville kvalificere sig til finalen. Derfor troede hun, at hun allerede havde svømmet sit sidste løb lørdag. Sådan blev det dog ikke. I stedet kunne hun indstille karrieren efter en OL-finale. 

I lang tid jagtede den 33-årige svømmer ihærdigt en plads ved OL i Tokyo. Det var især vigtigt for hende, da hun havde et ønske om at sætte et mindeværdigt punktum for sin lange karriere som professionel svømmer. 

Til trods for, at mange ville mene, at det var tæt på at være umuligt, var det alligevel et mål, hun sætter benhårdt ind på, efter at være blevet mor for til en datter for tre og et halvt år siden. Hun fortæller da også, at hun blev afskrevet af mange. 

"Jeg blev afskrevet af mange til at starte med, men vi stoppede ikke med at tro på det. Jeg kunne ikke have gjort det alene. Jeg har været tæt på at kaste håndklædet i ringen så mange gange, men der har været så mange mennesker, der har holdt mig oppe," fortæller hun.

Læs også

Hundeejer efterladt knust: Nu advarer hun andre mod faren

Jeanette Ottesen nåede at være en del af det danske OL-hold fem gange siden OL i Athen i 2004. Ved OL i Rio lykkedes det desuden den danske svømmer at vinde bronze med holdkappen.