Jeanette Ottesen reagerer på kritikken

18/10/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Tidligere elitesvømmer Jeanette Ottesen svarer på den kritik, der er kommet efter uddrag af hendes nye bog er blevet bragt i medierne.

Mest læste i dag

Søndag bragte TV 2 Sport et uddrag af Jeanette Ottesens selvbiografi, der udkommer torsdag og har fået titlen 'Fri'.

I bogen undskylder den tidligere elitesvømmer bl.a. for at have deltaget i mobning af svømmekollegaen Lotte Friis i løbet af deres karrierer, hvor de har svømmet sammen.

Det har resulteret i, at den nu 33-årige Jeanette Ottesen er blevet mødt af stor kritik på de sociale medier. Det afslører hun i et opslag på Instagram, hvor hun også giver svar på kritikken, der i nogle tilfælde har været ekstrem. 

"Til trods for, at kun få journalister har læst min bog, er der mange som kommer med ekstreme kommentarer," starter hun sit opslag.

Herefter fortæller hun, at det især er uddraget om mobningen af Lotte Friis, der har været årsag til de mange grove kommentarer, som hun har modtaget i løbet af de seneste dage. 

Ydermere understreger hun, at hun ved, at det var forkert af hende, at hun ikke greb ind, men i stedet var medløber. Nu forsøger hun dog at råbe op omkring mobning, da hun 'ikke ønsker det for sit eget eller andres børn.'

"Så lad os sammen være enige om, at alle former for mobning ikke er ok, om man er voksen eller barn. Kommentarerne gør ondt, jeg dealer med dem og tager mine slag," skriver Jeanette Ottesen også på Instagram.

Foto: Skærmbillede/Instagram

Hele balladen startede, da TV 2 Sport bragte det føromtalte uddrage fra den tidligere svømmers bog. Her beskriver Jeanette Ottesen, hvordan hendes svømmekollega Lotte Friis blev mobbet af andre svømmere.

'Det er især fyrene, der er slemme, og de gør grin med Lotte både foran hende og bag ryggen på hende. Det kan være noget med, at hun har en stor numse, at hun ikke vejer det, hun skal, at hun er tyk, måden, hun svømmer på, tøjet, hun går i, eller svømmebrillerne, hun svømmer med,' skriver hun i bogen.

Helle Lindvig Fogt, der er manager for Jeanette Ottesen, fortæller til Ekstra Bladet, at de er chokerede over, hun bliver angrebet på den måde, og at kommentarerne gør ondt på hende.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er lidt chokerede over, at folk angriber hende. Hun har fået mange grimme kommentar. Så man er lidt overrasket, også fordi der ikke er noget ondt mellem hende og Lotte," fortæller Helle Lindvig Fogt til Ekstra Bladet.

Anbefalet til dig