Jeanette Ottesens svømme-shitstorm: Nu taler svømmedirektør ud

19/10/2021

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Jeanette Ottesen tager bladet for munden i sin kommende selvbiografi, hvilket, blot få dage inden udgivelsen, har landet hende i en shitstorm.

Mest læste i dag

Jeanette Ottesen har stjålet nærmest alle overskrifter de seneste dage, da hun i sin kommende selvbiografi, "Fri", blandt andet fortæller hudløst ærligt om, hvordan hun var med til at mobbe svømmekollegaen Lotte Friis, hvilket har skabt røre i svømmemiljøet og har landet Jeanette i en massiv shitstorm. 

Direktør for Dansk Svømmeunion, Merete Riisager, understreger over for B.T, at mobning ikke bliver budt velkommen, men at det er unødvendigt at hænge sine svømmekammerater ud, som Jeanette har gjort.

Merete Riisager mener i stedet, at de daværende ledere skulle være trådt i karakter. 

"Alle, der svømmede i perioden 2003-2013, har været en del af et miljø, der var hårdt at være i for en del svømmere. Men det, der skete dengang, var trænernes og unionens ansvar - ikke svømmernes," kommer det fra Merete Riisager i et siger skriftligt svar til B.T.

Har ikke fået lov

Lotte Friis har i et Instragram-opslag knyttet nogle ord til mobbeofferbilledet, som Jeanette Ottesen maler af hende.

Hun kritiserer Jeanette Ottesen for at i deltajer at beskrive mobningen, hvilket frarøver hende muligheden for selv at kunne fortælle historien. 

"Jeanette har ved sit behov for at fortælle det, hun opfatter som den fulde historie, sørget for, at mine fremtidige børn, kollegaer og alle andre for evigt kan læse historien om "mobbeofferet" Lotte Friis. Det synes jeg ikke er OK," skriver hun blandt andet. 

Lotte Friis skriver endvidere, at Jeanette fortæller, hvad hun mener, er den fulde historie

"Det er MIN historie at fortælle - ikke hendes. Det der er beskrevet i bogen er alene baseret på Jeanettes opfattelse af situationerne og IKKE mindst hendes erindringer. Jeg føler, at jeg er sat udenfor indflydelse på den opfattelse verden fremover vil have af Lotte Friis."

Hun understreger, at hun aldrig er blevet spurgt om, hvorvidt Jeanette Ottesen måtte skrive om hende i bogen, men at hun i sidste uge kontaktede hende for at undskylde for sine handlinger. 

Ikke længere ambassadør

Jeanette Ottesen har sågar været ambassadør i en kampagne mod mobning kaldet "Alle for en", hvor Red Barnet, Børns Vilkår og Børnerådet indgik i et samarbejder. 

De har i forbindelse med bogen meddelt, at hun ikke længere er ambassadør for nogen af dem. 

Anbefalet til dig