Jensens Bøfhus må lukke på grund af coronavirus

15/10/20 17:50

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Jensens Bøfhus må se sig nødsaget til at lukke som følge af coronasituationen. Fremtiden er endnu uvis for de ansatte.

Coronarestriktioner har haft indvirkning på mange brancher. Særligt i restaurationsbranchen er man dog hårdt ramt. Dette har Jensens Bøfhus i Silkeborg nu fået at mærke. Det fortæller direktør for Jensens Bøfhus Anders Nikolaisen til TV2 ØSTJYLLAND.

"På baggrund af corona oplever vi et fald i antallet af gæster og dermed også omsætning, der gør, at restauranten ikke længere kan dække sine udgifter," udtaler han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller også, at koncernen har et krav til de enkelte restauranter om, at de skal kunne dække egne udgifter. Det er som følge af dette krav, at bøfkæden har været nødt til at lukke sin restaurant i Silkeborg på ubestemt tid.

Fra den 31. oktober og frem vil det derfor ikke længere være muligt at spise på Jensens Bøfhus på Torvet i Silkeborg.

De ansatte er ikke garanteret et job

Jensens Bøfhus-restauranten i Silkeborg har i skrivende stunde 19 ansatte. Det er endnu uvist, hvilken fremtid, de kommer til at gå i møde. Der bliver dog kigget på at beholde medarbejderne i organisationen.

Anders Nikolaisen nævner blandt andet, at overflytning er en mulighed for de ansatte. I og med, at der ikke er andre Jensens Bøfhus-restauranter i nærheden, afhænger det af, hvorvidt de ansatte selv er indstillet på dette.

Lokale restriktioner har ramt ekstra hårdt

I forvejen var restauranten i Silkeborg presset. Det var bestemt ikke en af de bedste restauranter i koncernen, hvorfor der ikke har været mange penge at stå imod med.

Overfor TV2 ØSTJYLLAND fremhæver Anders Nikolaisen de lokale restriktioner som værende et parameter, der har haft stor indflydelse på den manglende omsætning.

"Vi har løbende oplevet, at når der har været lokale restriktioner, eksempelvis som vi så i Silkeborg og Aarhus, så er antallet af kunder faldet til et niveau, hvor det bliver svært at drive forretning," udtaler han til TV2 ØSTJYLLAND.

Ved at lukke restauranten i Silkeborg og slå to restauranter i København sammen, er det lykkedes for koncernen at lukke hullerne. I hvert fald indtil videre.