Jeppe blev millionær på under 4 år

21/02/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
24-årige Jeppe Krogh Pedersen børsnoterede virksomheden DanCann Pharma fra drengeværelset, og gik fra ingenting til 175 millioner kroner på under fire år.

Mest læste i dag

DanCann Pharma startede som en god idé, der blev til et ambitiøst iværksætterprojekt, og som på blot fire år har udviklet sig til en virksomhed, der bliver lagt mærke til både i cannabisbranchen og bredt i investorkredse.

Børsnotering, opkøb og kommende certificering efter EU-standarder; der er fuld fart på aktiviteterne og i spidsen for det hele står den i dag blot 26-årige Jeppe Krog Rasmussen, som netop af Berlingske er blevet kåret som et af Danmarks største erhvervstalenter. Det oplyser DanCann Pharma i en pressemeddelelse. 

DanCann Pharma blev stiftet i 2018 af Jeppe Krog Rasmussen og Morten Martinsen på baggrund af etableringen af den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis.

De kom i kontakt med hinanden via LinkedIn, Jeppe med en handelsskolebaggrund og interesse i investeringer, Morten som forholdsvis nyuddannet biolog – og begge med stor interesse i de muligheder, der lå i forsøgsordningen. De to unge mænd, som begge var i 20’erne, fik lavet en forretningsplan, og tegningen til DanCann Pharma begyndte langsomt at tage form.

"For Morten, jeg og alle med tilknytning til DanCann Pharma har patienterne første prioritet. Vi har begge baggrund som patienter selv (læs: diabetikere), og kender til de udfordringer, som mange kæmper med i forhold til blandt andet korrekt medicinering," fortæller Jeppe Krog Rasmussen og fortsætter:

"DanCann Pharma blev skabt med en vision om at kunne gøre en forskel – et reelt alternativ - for de mange, der ikke kan få tilstrækkelig hjælp gennem behandling med konventionel medicin. Vi vil have gjort op med den stigmatisering, som medicinsk cannabis og behandling med cannabinoider har båret på gennem årtier."

En børsnotering i november 2020 og flere efterfølgende kapitalindsprøjtninger har gjort det muligt for virksomheden at trykke på startknappen i de højteknologiske produktionsfaciliteter i Biotech Pharm1 og således sætte gang i testproduktionen af det biomateriale, som i 2022 i større volumen skal afsættes på udvalgte eksportmarkeder.

I oktober 2021 opkøbte DanCann Pharma grossistvirksomheden CannGros og erhvervede samtidig import- og produktlicenser, som gjorde DanCann Pharma markedsledende i Danmark med rådighed over de eneste tre godkendte produkter på markedet under den danske forsøgsordning for medicinsk cannabis.

 

Anbefalet til dig