Jeppe Kofod er ramt

02/3/22 09:40

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu er udenrigsminister Jeppe Kofod ramt.

Udenrigsminister, Jeppe Kofod, blev sent tirsdag aften den 1. marts testet positiv for Covid-19. Udenrigsministeren har lette symptomer og følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger for selvisolation. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Han vil varetage så mange af sine arbejdsrelaterede forpligtelser hjemmefra, som situationen tillader. Udenrigsministeren vil dog ikke kunne deltage i eksterne møder og begivenheder de kommende dage.

”Covid-19 er desværre en udfordring, som mange af os stadig kæmper med både her i Danmark og i landene omkring os. Jeg har heldigvis milde symptomer og vil passe mit arbejde hjemmefra. Jeg vil samtidig understrege, at regeringens utrættelige indsats i forhold til den igangværende krig i Ukraine fortsætter med uformindsket styrke. Jeg kan forsikre om, at vi fra dansk side fortsat vil presse på for de hårdest mulige internationale sanktioner mod Rusland, som svar på Putins angrebskrig mod Ukraine. Ligeledes vil arbejdet med at støtte Ukraine og den ukrainske befolkning fortsætte ufortrødent. Jeg vil naturligvis fortsætte min del af arbejdet, selvom det bliver hjemmefra de næste dage,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Det kunne ikke komme på et mere ubelejligt tidpunkt, da Jeppe Kofod naturligvis har mange møder at deltage i, grundet den nuværende situation i Ukraine. 

Blandt andet indkaldte udenrigsminiteren til et hastemøde i sidste uge, angående Ruslands invasion i Ukraine. 

”Det er et mørkt kapitel i europæisk historie, vi er stået op til. I dag er en skamplet på Ruslands historie. Danmark fordømmer på det kraftigste Ruslands hensynsløse og helt uprovokerede angreb mod Ukraine. Det har vi nu også sagt i helt klare vendinger direkte til den russiske ambassadør," udtalte Jeppe Kofod på daværende tidpunkt. 

Som nævnt i udtalelsen kommer han til at varetage så meget af sit arbejde som muligt - bare hjemmefra.