Jes Dorph-Petersen klar til kamp for retfærdigheden

Af: Mie M.B

|

13/12/2023

Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix
Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix
Den tidligere TV-vært venter nu blot på en dato

Mest læste i dag

I en overraskende vending af den verserende TV 2-sag har den tidligere TV 2-profil Jes Dorph-Petersen udtalt sig kortvarigt om sin stævning mod advokat Yvonne Frederiksen fra Norrbom Vinding. Stævningen er relateret til den advokatundersøgelse, der førte til Dorph-Petersens fyring i 2021. Det skriver Ekstra Bladet.

Til trods for sin tidligere tavshed om sagen, udtalte Jes Dorph-Petersen sig på den røde løber forud for fodboldkampen mellem F.C. København og Galatasaray. Han gav udtryk for, at han forventede retfærdighed ved rettens domstol og betegnede sagen som principiel. Dog henviste han stadig til sin advokat for yderligere kommentarer, idet han karakteriserede sagen som "kernejura" – kompleks og kedelig.

Sagen, der nu henvises til behandling i Østre Landsret, er blevet betegnet som principiel af Københavns Byret på grund af manglende retspraksis vedrørende advokaters erstatningsansvar i forbindelse med advokatundersøgelser. Jes Dorph-Petersen erkender dog, at han endnu ikke kender retssagens dato, da den ikke er blevet berammet, og det kan muligvis strække sig ind i det kommende år.

Dorph-Petersen påstår, at Yvonne Frederiksen undlod at inddrage væsentlige oplysninger og undlod at interviewe nøglepersoner under undersøgelsen, hvilket angiveligt påvirkede troværdighedsvurderingen af hans og Therese Philipsens forklaringer.

Erstatningskravet lyder på 1.639.508 kroner, ifølge Weekendavisen. 

Anbefalet til dig