Jes Dorph-Petersen siger stop: Brug for en pause

Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Jes Dorph har valgt at lukke ned for sin Facebook-profil.

“Jeg har bare brug for en pause.”

Sådan lyder det fra Jes Dorph-Petersen til B.T. 

Forrige mandag udkom discovery+-dokumentaren ‘Metoo: Sexisme Bag Skærmen’, hvor en række tidligere og nuværende TV 2-ansatte står frem og fortæller, hvad de har oplevet på tv-stationen.

To af kvinderne er Therese Philipsen og Louise Degn. De har begge følt sig krænket af Jes Dorph-Petersen i henholdsvis 2001 og 2003. Therese Philipsen, der var praktikant på TV 2, fortæller i dokumentaren, hvordan Jes Dorph-Petersen tiltvang sig sex med hende til en fest. Louise Degn, der ligeledes var praktikant på TV 2, fortæller om en episode i en lejlighed, hvor Jes Dorph-Petersen og en redaktør skulle have befamlet hende. Therese Philipsens historie har Jes Dorph-Petersen flere gange afvist, men han afviser ikke Louise Degns fortælling.

Det er i kølvandet på dokumentaren ‘Metoo: Sexisme Bag Skærmen’, at Jes Dorph-Petersen har valgt at lukke ned for sin Facebook-profil i en periode. 

“Jeg anfægter ikke, at medierne skriver om dokumentaren, og folk har de meninger, de har. Jeg forbyder ikke nogen at skrive noget på Facebook, men jeg har bare brug for en pause,” siger Jes Dorph-Petersen til B.T og forklarer, hvordan der har “været ekstremt meget kritik og fokus” på ham. 

“Det her er en vigtig historie”

Dokumentaren ‘Metoo: Sexisme Bag Skærmen’ har længe været undervejs.

Foto: Shutterstock.com

Tilbage i 2020 meldte TV 2’s dokumentarafdeling ud, at de ville en dokumentar om den danske MeToo-bølge. Men sådan gik det ikke.

I januar 2021 kunne stationen fortælle, at den ide blev lagt i graven - programmerne handlede simpelthen for meget om TV 2.

Siden valgte produktionsselskabet ImpactTV at overtage opgaven, og i sidste uge havde dokumentaren premiere.

“Vi håber, at dokumentaren vil bidrage med perspektiv og oplysning, der er særligt vigtig i den debat, som MeToo-bølgen i disse år medfører. Vi synes, det her er en vigtig historie. Både for dem, der kommer til orde, og for samfundet som helhed,” lyder det fra programdirektør på Discovery Networks, Pil Gundelach Brandstrup.