Jes Dorph-Petersen taler ud: "Det er en lortesituation, jeg står i"

Nyheder
Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix
Nu åbner den tidligere TV 2-vært op.

Mest læste i dag

For 14 måneder siden blev Jes Dorph-Petersen fyret fra TV 2, hvor han i mange år har været tv-vært på en lang række programmer.

Det var i kølvandet på den store MeToo-bølge, at Jes Dorph-Petersen blev fyret fra TV 2. Årsagen var at to sager fra henholdsvis 2001 og 2003 kom frem i lyset. Her stod to kvinder frem og fortalte, at de begge havde følt sig krænket af Jes Dorph-Petersen.

Inden fyringen havde det heller ikke været helt nemt for den snart 63-årige tidligere tv-vært. Han har nemlig i mange år kæmpet med et årelangt alkoholmisbrug, der fik følgeskab af en depression.

I podcasten 'Radio Afhængig' taler Jes Dorph-Petersen nu ud om alkoholmisbruget, samt den svære situation han har været i, siden han blev fyret fra TV 2.

Efter fyringen forsøgte Jes Dorph-Petersen sig blandt andet med podcast, samt i maj sidste år, stiftede han virksomheden Tankegods, hvor ideen var at han ville erhverve sig som ordstyrer, foredragsholder og pressemedarbejder. 

Siden er det projekt dog blevet lukket ned igen og i dag er Jes Dorph-Petersen på dagpenge.

Svær situation 

"Jeg har efter nogle hårde måneder besluttet at holde mig i fred og ro og lade være med at arbejde så meget og derved passe på mig selv og på min familie," lød det sidste år fra Jes Dorph-Petersen. 

De seneste 14 måneder har været hårde og Jes Dorph-Petersen fortæller, at det har krævet stor selvdisciplin for ham.

"Den situation, jeg er i nu, kræver stor selvdisciplin. Det ville jo være det rene selvmord at drikke igen, så ville jeg bryde sammen," fortæller han i podcasten.

Efter MeToo-sagerne har han brigt en del af de værktøjer, som han fik i sin behandling for sit alkoholmisbrug. Det har hjulpet ham med med at håndtere den vrede, der har opstået når folk har udtalt sig i kølvandet på de MeToo-sager der fik ham fyret. 

Sagerne har desuden også resulteret i flere udfordringer efterfølgende - blandt andet at det er rigtig svært for Jes Dorph-Petersen at finde et job. 

"Det er en lortesituation, jeg står i. Jeg kan ikke fået noget job. Man bliver lukket ude af det gode selskab," lyder det fra Jes Dorph-Petersen i podcasten. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig