Jesper er fast besluttet: Stopper livsforlængende medicin

04/1/21 13:39

Sarah Steenfeldt

Foto: Privat/ Facebook
Selv melder Jesper ud, at beslutningen føles helt rigtig.

Jesper Sørensen gik direkte i mange danskeres hjerter, da de lærte ham at kende i i TV 2-programmet Drengen i den gamle krop. Trods sin sjældne sygdom progeria mødte seerne en glad og optimistisk dreng, der forsøgte at få det bedste ud af livet.

Den sjældne sygdom betyder, at Jesper Sørensens krop ældes otte gange hurtigere end normalt, og derfor har medicin altid været en vigtig del af hverdagen for Jesper Sørensen. Det har nemlig været et håb om, at han kunne trodse statistikkerne og leve et langt og godt liv.

Slut med medicin 

Men tilbage i 2018 tog han en beslutning, som han nu fortæller om i en ny TV 2 dokumentar. Det kan virke drastisk for omverdenen, men for Jesper Sørensen var der ingen tvivl. Han blev nødt til at droppe sin livsforlængende medicin

“Jeg føler mig igen som den glade Jesper, som jeg tror, folk husker mig som,” forklarer han. 

Det var blandt andet behovet for at stå på egne ben, der betød, at Jesper Sørensen valgte at droppe medicinen, og det tyngede også hans livskvalitet, at han konstant skulle fokusere på medicinen, forklarer han i dokumentaren. 

Til TV 2 understreger 23-årige Jesper Sørensen, at han ikke fortryder, at han har taget medicinen i de 10 år, han har. Men han skal ikke tilbage til en hverdag med medicin, slår han fast. 

Dokumentaren Jespers nye liv kan ses mandag klokken 20.00 på TV 2 eller på TV 2 Play.