Jesper Steinmetz stopper: Her er hans afløser

Af: Thea Andersen

|

15/08/2023

Nyheder
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Lotte Mejlhede og Jesper Steinmetz bytter kontinent i en rokade blandt TV 2s udenrigskorrespondenter. Der er også vagtskifte i Bruxelles.

Mest læste i dag

Washington bliver Lotte Mejlhedes nye bopæl, når hun fra efteråret bliver TV 2s nye USA-korrespondent, hvor hun blandt andet skal dække det amerikanske præsidentvalg.

Hun afløser Jesper Steinmetz, som efter 13 år i USA sætter kursen mod London, hvor han skal have base som TV 2s Europa-korrespondent.

Det skriver TV 2 Danmark i en pressemeddelelse.

"Vores korrespondenters fornemmeste opgave er at give os danskere et vindue ud til verden med oplevelser og indsigt. De spiller en afgørende rolle for vores forståelse af ikke bare hvad der sker, men også hvorfor. Derfor har vi sat et stærkt hold af erfaring og fornyelse, der fokuserer på de vigtigste internationale scener. Europa under pres udefra og indefra, USA's stigende splittelse, og mere aggressive magtspillere østpå," siger Jakob Vissing, TV 2s udlandschef.

57-årige Lotte Mejlhede har i de seneste to år fungeret som korrespondent for international sikkerhedspolitik med base i Danmark og har tidligere været udsendt som korrespondent i Bruxelles i næsten otte år.

"Efter at have dækket Europa intenst i de seneste ti år bliver det en stor og spændende udfordring at se verden fra et amerikansk perspektiv. Det bliver næppe mere interessant end netop nu, hvor ingen ved, hvem der får adresse i Det Hvide Hus efter næste valg. Et valg, som kan blive definerende ikke kun for amerikanerne, men også for alle os andre," siger Lotte Mejlhede og tilføjer:

"Jeg har i mine unge år boet i USA og glæder mig til sammen med min gode kollega Celina Liv Danielsen at genopleve landet og bruge min journalistik over there. Vi skal fortsætte en dækning, hvor vi både er ude i krogene og afkrogene af det amerikanske samfund, da det er her, horisonten pludselig ser meget anderledes ud."

Tilbage til Europa

For 56-årige Jesper Steinmetz bliver det specielt at forlade USA, hvor han som korrespondent siden 2010 har besøgt samtlige 50 af landets stater i sin dækning af supermagten, som undervejs har haft præsidenterne Barack Obama, Donald Trump og Joe Biden.

Foto: TV 2

"Jeg har haft 13 fuldstændig forrygende år i USA, men jeg har også et stykke tid ønsket at komme videre og prøve nye græsgange. Udsendte korrespondenter skal altid se på deres stofområde med friske og nysgerrige øjne, og jeg er ved at revne af begejstring over at skulle prøve kræfter i et Europa, der ligesom USA kæmper med en voksende kløft mellem rig og fattig og er et kontinent, der er ramt af en krig, som har tvunget os til at kæmpe for de frihedsidealer og værdier, der kendetegner os europæere," siger Jesper Steinmetz og fortsætter:

"Min mission i Europa vil være den samme, som har været styrende for min tid i USA. Jeg ønsker at komme ud blandt folk, derud hvor livet leves, blandt de mennesker, der har håb og bekymringer. Det er deres historier, der skal på TV 2."

Vagtskifte i Bruxelles

TV 2 får også en ny EU-korrespondent i Bruxelles, hvor Lise Toft Hessellund overtager posten fra Divya Das. 36-årige Lise Toft Hessellund har boet og arbejdet i Bruxelles i næsten ti år og været en del af TV 2s hold i de seneste otte år. Hun går til den nye opgave med ydmyghed og stor entusiasme og påpeger, at der bliver nok at tage fat på.

"Europa og EU er i 2023 en fuldstændig integreret del af vores dagligdag, og mange af de spørgsmål, der optager danskerne, skal besvares på europæisk plan. Hvordan tackler vi den grønne omstilling? Kan Europa holde økonomisk og politisk stand i en verden med magtfulde autoritære regimer? Hvordan håndterer vi de stigende migrationsstrømme? Hvilken støtte kan vi tilbyde Ukraine gennem EU og NATO? Spørgsmål, som i høj grad kommer til at præge nyhedsbilledet, og som også skal besvares ved det kommende valg til Europa-Parlamentet i juni næste år," siger Lise Toft Hessellund.

Foto: TV 2

Anders Lomholt bliver ny korrespondent for international sikkerhedspolitik ved siden af sin rolle som forsvarskorrespondent, og før sommerferien tilknyttede TV 2 sinologen Casper Wichmann som ny Kina-korrespondent.

Ellers er der ingen ændringer i TV 2s korrespondentnetværk. Ulla Terkelsen fortsætter som international korrespondent med udgangspunkt i Frankrig. Rasmus Tantholdt er krigs- og konflikt-korrespondent, mens Claus Borg Reinholdt dækker krigen i Ukraine.

Jesper Zølck er TV 2s nordiske korrespondent med adresse i Stockholm, Eva Ravnbøl rapporterer fra Sydeuropa, mens Uffe Dreesen dækker Tyskland og Østeuropa.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig