Jim Lyngvild afslører detaljer fra barndommen: Smidt ud af 10 skoler

14/12/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Jim Lyngvild var langt fra en mønsterelev i folkeskolen, det fortæller han om i dag.

Mest læste i dag

Jim Lyngvild er en alsidig mand, der både står bag kunst, kosmetik, øl og bøger.  Han omtales ofte i medierne som 'multitalent', da han blandt andet står bag kunstudstillinger om vikingetiden - derudover kan han skrive designer, forfatter og iværksætter på cv'et.

I dag er han desuden et kendt ansigt i Danmark, hvor han også har deltaget i flere tv-programmer. 

Men da Jim Lyngvild var barn, lå det ikke ligefrem i kortene, at han i dag ville have så stor succes. 

Det fortæller han til SE & HØR der har snakket med Jim Lyngvild, der netop står bag en ny udstilling på Køge Museum. Her har en fået en række kendte danske kvinder til at stille op som vølver i udstillingen. Udstillingen hedder 'Vølver, guld og guder' - og det er til ferniseringen at Jim Lyngvild fortæller detaljer fra barndommen til bladet.

"Jeg gik på 10 forskellige skoler i min barndom og blev smidt ud fra dem alle. Jeg var det, man kaldte et problembarn og adfærdsvanskelig. Så jeg var ikke et menneske, hvor nogen nogen sinde skænkede det en tanke, at jeg skulle stå og lave det, jeg gør i dag," lyder det fra Jim Lyngvild som tilføjer:

"Men det var jo, fordi der måske kom en god fegudmor forbi og tryllede noget tryllestøv ud over mig en dag." 

Barske detaljer 

Det er ikke første gang at Jim Lyngvild fortæller om barske detaljer fra barndommen. Tidligere har han også fortalt om forholdet til sin far, der var langt fra godt. Faktisk beskriver den dag hvor faderen døde, som 'den bedste dag i hans liv'.

I et interview med TV 2 i programmer Go' Morgen Danmark

Da Jim var 10 år gammel døde faren. For de fleste børn er tabet af en forælder svært - men ikke for Jim.

"Han døde, da jeg var ti år gammel, og det var den bedste dag i mit liv. Så var jeg fri for den her store, tunge kappe, jeg havde på," fortæller han.

Jim Lyngvild har derimod et meget nært bånd til sin mor, Kirsten Petersen. Han fortæller også, at han faktisk minder meget om hende. 

har Jim Lyngvild tidligere fortalt om en barndom, som var præget af farens vold. Eksempelvis løj Jim omkring, at han var klædt ud som prinsesse til fastelavn - for han vidste faderen ville blive sur over denne information. I stedet fortalte han, at han havde været bokser. 

Desuden var der vold i hjemmet, hvor slagene sad løst hos faren. Både Jims mor og søskende fik tæst - og Jim var heller ikke i tvivl om, hvad faderen ønskede han blev. Faderen ønskede at Jim ville blive bokser eller Superman, forklarer han i programmet.

 

 

Anbefalet til dig