Jim Lyngvild langer ud efter Stryhns

23/02/2023

Thea Andersen

Foto: Daniel Hjorth/Politiken/Ritzau Scanpix
Jim Lyngvild raser over, at Stryhns 'snyder' kunderne.

Mest læste i dag

Den 44-årige designer og forfatter blev noget irriteret, da han fordelen var i gang med at smøre leverpostejmader. Her opdagede han nemlig, at der var noget galt. Bakken med leverpostej var skrumpet betydeligt i størrelse.

Og det har fået designeren til at gå til tasterne på Facebook.

Jim havde købt en bakke Stryhn's Leverpostej, hvor der plejer at være 500 gram leverpostej i. Men nu er den altså blevet 100 gram mindre.

"Der KAN snart ikke komme mindre leverpostej i bakken, Stryhns…," starter han opslaget.

For Jim Lyngvild er det som irriterer ham mest, at de 'snyder' kunderne i stilhed, vel at mærke uden at tænke på miljøet.

"I er verdensmestre til at sige når der er MERE i, men at gå fra 500 til 400 gram i stilhed, og så tage 35,- for den i den lokale Brugs, ja DET er fandeme smart. Hvis i gerne vil snyde forbrugeren, kunne i det mindste tænke på miljøet…" lyder det.

Se hele opslaget herunder.

Opslaget har i skrivende stund fået knap 5.000 likes og 920 kommentarer, som flere har oplevet det samme.

"Sjovt du nævner det! Vi har lige talt om hvordan mange af vores dagligvare er falder i gram meget steget eller har fastholdt prisen," skriver en bruger til opslaget.

"Jeg giver dig fuldstændig ret, det er jo lidt lige som med Lurpak smør 20 til 27 kroner for kun 200 gram, før i tiden indeholdt pakken 1/4 kilo," lyder det fra en anden, hvortil en tredje skriver følgende:

"Kære Jim Wegener Lyngvild. Udtrykket er kendt som skrumpeflation: https://da.m.wikipedia.org/wiki/Skrumpeflation. Jeg er også glad for denne leverpostej, men et er at tage en højere pris for den samme vare, noget andet er gøre varer mindre, og tager mere for varen. Stryhn's Leverpostej det er for dårligt!"

Anbefalet til dig