Jim Lyngvild med stor afsløring: Koster 55.000.000

08/11/2021

Sarah Steenfeldt

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Nu afslører Jim Lyngvild en stor - og ikke mindst dyr nyhed.

Mest læste i dag

På sin Facebook-profil deler Jim Lyngvild mandag en stor nyhed.

"SÅ er den ude. Jeg skal bygge verdens første museum for nordisk mytologi - til ca. 55.000.000 Sammen med Museum Syd-Øst Danmark skaber vi et nyt stort oplevelsescenter ude ved Vikingeborgen Borgring i Køge," lyder det fra Jim Lyngvild, der tilføjer:

Det åbner i 2024 og bliver VILDT, blodigt, farligt, liderligt og lystigt! Og ja, jeg skal lave hele den visuelle del! A. P. Møller-fonden, Knud Højgaards fond og Køge kommune har givet pengene."

Han har i sit opslag også tilføjet pressemeddelelsen, hvor der står flere detaljer om det store projekt.

To kæmpe bannere på Teaterbygningen ved Køge Station, afslører lige nu at blandt andet guden Thor og Jætten Hyrokkin bliver en del af det, som besøgende kan opleve på det kommende museum.

Borgring Oplevelsescenter skal fortælle historien om de danske vikingeborge og har den nordiske mytologi og dens figurer som omdrejningspunkt. Man kan se tableauer med iscenesættelser af centrale historier fra den nordiske mytologi og opleve op til fire meter høje figurer af guder og jætter.

"Er vild og folkelig"

Udstillingen kommer derudover til at zoome ind på den periode, hvor asatroen må vige pladsen for kristendommen. Overgangen fra den hedenske tro er en afsked med Thor, Odin og Loke og et goddag til Gud og de kristne ritualer.

Udstillingen på det nye oplevelsescenter kommer til at formidle centerets forskning og bliver et eksperimenterende rum for debat og vidensdeling. Til dette formål har Museum Sydøstdanmark forlænget sit allerede eksisterende samarbejde med designer - og asatroende - Jim Lyngvild, der i udstillingen fortolker den nordiske mytologi med et kritisk blik og en god portion fantasi.

"Jim Lyngvild er vild og folkelig. Det betyder, at han kan hjælpe os med at nå vores mål på ca. 60.000 besøgende årligt. Dermed er Jim Lyngvild også med til at finansiere vores forskningscenter og forskning i vikingetid, " siger museumsdirektør Keld Møller Hansen.

Borgring Oplevelsescenter er budgetteret til 50.1 mio. kr. og åbner i 2024. Centret er udover Køge Kommune foreløbig støttet af A.P. Møller Fonden og Knud Højgaards Fond.

Herunder kan du se Jim Lyngvilds opslag og læse hele pressemeddelelsen:

 

 

Anbefalet til dig