Jim Lyngvild om sin fars død: "Det var den bedste dag i mit liv"

Designer Jim Lyngvild er en alsidig mand, der blandt andet også har stået bag udstillingen "Mød Kongerækken med Jim Lyngvild – dragter, drama og Danmarkshistorie" på Koldinghus. Foto: Morten Paulsen

Faderens død var ikke en stor sorg - tværtimod.

Jim Lyngvild er en alsidig mand, der både står bag kunst, kosmetik, øl og bøger. 

I dag er han desuden et kendt ansigt i Danmark, hvor han også har deltaget i flere tv-programmer. 

Livet har ikke altid været nemt for Jim Lyngvild - langt fra faktisk. Det fortæller han til TV 2 hvor han besøger Go' Morgen Danmark. 

Læs også

Peter Ingemann afslører stor nyhed: Kommer til næste år

Her fortæller Jim Lyngvild om en barndom, som var præget af farens vold. Eksempelvis løj Jim omkring, at han var klædt ud som prinsesse til fastelavn - for han vidste faderen ville blive sur over denne information. I stedet fortalte han, at han havde været bokser. 

Desuden var der vold i hjemmet, hvor slagene sad løst hos faren. Både Jims mor og søskende fik tæst - og Jim var heller ikke i tvivl om, hvad faderen ønskede han blev. Faderen ønskede at Jim ville blive bokser eller Superman, forklarer han i programmet.

Nært bånd til mor 

Da Jim var 10 år gammel døde faren. For de fleste børn er tabet af en forælder svært - men ikke for Jim.

"Han døde, da jeg var ti år gammel, og det var den bedste dag i mit liv. Så var jeg fri for den her store, tunge kappe, jeg havde på," fortæller han.

Jim Lyngvild har derimod et meget nært bånd til sin mor, Kirsten Petersen. Han fortæller også, at han faktisk minder meget om hende. 

Det kom blandt andet til udtryk i skolen, hvor han ifølge egne ord blev "kampmobbet". Her ville han nemlig ikke finde sig i hvad som helst og det har han fra sin mor.

Læs også

21-årig fælder cykeltyv med listigt trick

"Jeg ville ikke indordne mig under bestemte systemer, og det har jeg med fra ’mor-Kirsten’. ’Mor-Kirsten’ er det mest fantastiske menneske," forklarer han.

Privat er Jim gift med sin mand Morten. 

Jim Lyngvild har gennem tiden bidraget til flere museumsudstillinger - heriblandt Nationalmuseets vikingeudstilling. Derudover har han sit eget firma Raunsborg.