Joakim Ingversen afslører: Det er mine døtres skyld

Foto: DR

Den populære tv-vært er blevet mere opmærksom på tingenes tilstand, efter han er blevet far til to piger

DR-vært Joakim Ingversen og DR Nyheders klimakorrespondent Thøger Kirk er det umage makkerpar i, hvad der bedst kan kaldes et klima-roadtrip i tre episoder, der har premiere på DR1 torsdag den 30. september. Titlen er ’Den grønne optur’.

I en elbil kører de to rundt i Danmark for at tage temperaturen på, hvilke klimavenlige løsninger, der allerede findes eller er godt på vej indenfor fødevarer, bolig og transport. Tre områder, der er blandt nogle af de helt store menneskeskabte udledere af drivhusgasser som CO2.

Om ambitionen med ’Den grønne optur’ siger Casper Walbum Høst, der er redaktionschef i DR Nyheder:

"Vores mission med programmet at besøge en række konkrete løsninger, der på hver sin måde kan bidrage til at nedbringe udledningen," siger Casper Walbum Høst, der er redaktionschef i DR Nyheder, inden han fortsætter:

"Ambitionen med ’Den grønne optur’ er at lave et bredt klimaprogram, der gør seerne klogere på den enorme udledning, men også viser, at der rundt omkring i Danmark eksperimenteres på fuldt tryk for at afværge de katastrofescenarier, der lurer ude i fremtiden"

Casper Walbum Høst tilføjer, at ’Den grønne optur’ også er et forsøg på at formidle klima på en helt ny måde ved at blande fortællegreb fra den taltunge nyhedsformidling med fortællegreb fra de brede, mere personlige DR1-programmer personificeret i Thøger Kirk og Joakim Ingversen. De to er de meget nysgerrige og til tider også underholdende værter, der kører rundt i Danmark i deres elbil og ser på danske løsninger, som kan være med til at nedbringe CO-udledningen og bremse klimaforandringerne. Det er for eksempel den gode idé til, hvordan oksekød kan gøres mindre klimabelastende. Eller den løsning, der betyder, at vi kan flyve på ferie uden at skulle tænke på CO2.

Ind imellem forvandles de to værter til animerede udgaver af dem selv, hvor de forklarer, hvordan de viste løsninger fungerer, så også seere uden de store forudsætninger forstår det og får bedre mulighed for at sætte klimaudfordringerne i perspektiv

Læs også

Slår pjalterne sammen med prins Joachim

Makkerpar med forskellig baggrund

Joakim Ingversen er med sine egne ord ikke særlig godt inde i, hvad han selv kan gøre for at bremse klimaforandringerne, men han har to små døtre, så derfor vil han gerne blive lidt bedre til at leve klimavenligt. Som han siger i begyndelsen af ’Den grønne optur’.

"Jeg er ikke den store klimanørd, men jeg ved godt, at der er et problem, og det problem er faktisk blevet større, efter jeg har sat to dejlige piger i verden. De har virkelig fået mig til at tænke over, hvad det er for en verden, vi sætter dem ud i"

Thøger Kirk har været klimakorrespondent i DR Nyheder siden 2019 og har derfor et indgående kendskab til både klimaforandringerne og mange af de bud på løsninger, der arbejdes med rundt omkring i verden. I programmet siger han blandt andet:

"Jeg har med mine egne øjne set, hvad der sker med klimaet når temperaturen stiger med bare én grad. Men vi har jo kurs mod to grader og måske endnu mere, og forskerne er enige om, at det er menneskeskabt. Så der er brug for en eller anden form for løsning. Der er brug for noget handling nu."

’Den grønne optur’ på DR1 kommer ikke til at stå alene. DR Nyheder, som står for programmerne, har planlagt en stor og ambitiøs klimadækning, der kommer til at køre samtidig og sideløbende. Casper Walbum Høst forklarer:

"’Den Grønne Optur’ er bare én måde at formidle klimajournalistik på. Ved siden af kommer der mere nørdede baggrundsartikler til dr.dk, selvstændige, forklarende videoer – såkaldte explainere - til DRTV, og så kommer vi med en ambitiøs nyhedsdækning til blandt andet TV-Avisen og 21 Søndag, som skal køre i forlængelse af ’Den grønne optur’ op mod det vigtige klimatopmøde COP26 i november. På den måde er det vores håb, at alle DR’s brugere kan tappe ind i lige præcis den klimadækning, som opleves som mest relevant for dem"

Klik her for at vende tilbage til forsiden