Joe Biden bekræfter: Stiller op igen

25/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Joe Biden er med sine 80 år den ældst siddende præsident.

Mest læste i dag

Præsident Joe Biden stiller på ved næste valg. Det bekræftede han officielt i dag tirsdag, Offentliggørelsen kommer præcis 4 år efter, at han annoncerede sit kandidatur i 2020.

I en video med titlen "Frihed" - som åbner med en scene af angrebet på Kapitolium den 6. januar efterfulgt af et billede af en protest mod abortrettigheder - sagde Joe Biden, at "MAGA-ekstremister står i kø" for at skære det sociale sikkerhedsnet af og fratage personlige friheder.

Lanceringen er et forsøg på at positionere Biden som landets bedste håb om at besejre en republikansk modstander og cementere hans administrations succeser på vej ind i 2024. Det skriver NBC.

Joe Biden lancerede sin kampagne i 2019 med en anden video, hvor han advarede om, at yderligere fire år med Donald Trump ville "for evigt og fundamentalt ændre karakteren af ​​denne nation og hvem vi er," og fremhævede 2017-volden ved et hvidt nationalistisk møde i Charlottesville, Virginia.

I sin State of the Union-tale i februar brugte Biden ordene "færdiggøre arbejdet" mere end et dusin gange og advarede om republikanere, der "ønsker at tage økonomien som gidsel."

Han har igen og igen været en kontrast til de såkaldte MAGA-republikanere og peget på den tidligere og potentielle fremtidige rival Donald Trump og de valgte GOP-embedsmænd.

Det er en del af budskabet, der drev Biden til sejr i 2020 og styrkede demokratiske midtvejssejre i 2022 for at afværge en "rød bølge."

Tidslinjen for annonceringen havde været i sving. Biden begyndte at rådføre sig med familiemedlemmer i løbet af ferien sidste år, hvor førstedame Jill Biden i december bekræftede, at hun var "all in" på fire år mere i Det Hvide Hus.

Kampagnen forventes at læne sig kraftigt op af surrogatmødre og digitale medier for at booste Joe Bidens budskab, mens han gør sin sag for en anden periode.

Alligevel har han afvist bekymringer om sin alder og svaret "Se på mig", da han er blevet spurgt om hans egnethed til embedet.

Anbefalet til dig