Joe Biden: Mindst populære præsident i 40 år

Af: Naja Radik

|

13/06/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Joe Biden nåede det laveste punkt i sin præsidentperiode i dag. De seneste meningsmålinger viser, at hans popularitet blandt folk, skraber bunden. Nyheden kan potentielt være ødelæggende for Demokraterne op til midtvejsvalget i 2022.

Lige nu læser andre også

Præsident Joe Biden vandt hjerterne hos mange millioner af amerikanere i 2020. 

Han har dog kæmpet for, at holde fast i sin støtte, siden han tiltrådte i 2021. 

Den 46. præsident, har mistet meget af sin glans. Det kan ses fordi, han i meningsmålingerne er gået nedad, de sidste to år. Det skriver Express.

De seneste indsamlede data har afsløret, at han har ramt et nyt lavpunkt. 

Ingen præsident har oplevet et sådant lavpunkt siden 1970erne. 

Biden startede sin første embedsperiode med en popularitets rate på 53 procent, hvilket afspejler de fleste af hans forgængere.

Den 10. juni 2022, er det faldet markant til 40,2 procent, hvilket betyder, at flertallet af amerikanerne, altså 53,6 procent, ikke er tilfredse med ham. 

En analyse fra FiveThirtyEight, der samler meningsmålinger fra hele USA, viste, at satsen er hans laveste hidtil.

Præsidenten har tabt mere end tre point siden januar, et fald fra 43,3 procent.

Biden er en, af kun to præsidenter i de sidste 40 år, der har mistet støtten så hurtigt, siden han tiltrådte.

Han er lidt bagefter Donald Trump, der endte på 41,5 procent på samme tidspunkt i sin præsidentperiode i 2018. 

Den sidste amerikanske præsident, der mistede sin popularitet i en lignende hastighed, var Jimmy Carter, der faldt til 44 procent i popularitetsmålingen, i løbet af sit andet år i 1978.

Mens Bill Clinton var enormt upopulær tidligt i sin embedsperiode, han var på blot 36 procent inden for sine første par måneder, formåede han, at komme op på 49,6 procent i 1994.

En yderligere analyse viser, at Bidens nedgang skyldes, at hans og Demokraternes mest loyale vælgerskare, ikke længere står ved Bidens side.

En meningsmåling offentliggjort af Quinnipiac University onsdag viste, at kun 22 procent af de unge i alderen 18 til 24 år, er tilfredse med hans arbejde indtil videre. 

Vælgertallet er det laveste af alle aldersgrupper, hvor latinamerikanske vælgere også er utilfredse, her er det også kun 24 procent der er tilfredse med præsidenten. 

Kritisk er det, at amerikanerne også er utilfredse med både Bidens økonomiske og sociale politik. 

Samme meningsmåling viste, at inflationen på 8 procent, har efterladt 64 procent af de adspurgte, utilfredse med hans håndtering af økonomien. 

Yderligere 59 procent, er utilfredse med hans håndtering af våbenloven, det kommer i kølvandet på skoleskyderiet i Uvalde, hvor mange bakker op om en strammere politik, men det støttes ikke af særlig mange Demokrater i kongressen. 

Bidens manglende evne til at nå de vigtige befolkningsgrupper, som historisk set har vist sig, at være afgørende for, at hjælpe Demokraterne med at vinde et valg, kan give Republikanerne flertallet i november. 

Eksperter mener, at Republikanerne er på vej mod en “rød bølge”, der typisk har vist sig værende katastrofal for siddende Demokratiske præsidenter.

Den tværpolitiske avis “The Cook Political Report” justerede sine forudsigelser i slutningen af maj, hvilket gav partiet en fordel i ti nye stater med potentielle sejre på mellem 20 og 30 pladser i Repræsentanternes Hus. 

Sejre som disse, vil give Republikanerne fordelen og give dem mulighed for at slå ned på Demokraternes dagsorden, som de gjorde under Barack Obamas præsidentskab. 

Uden en væsentlig korrektion af sit lederskab, risikerer Biden, at lide lignende skæbne.

Hans popularitets rate vil kun styrtdykke yderligere.

Det vil gøre det muligt for Republikanerne at genindtage Det Hvide Hus i 2024.

Anbefalet til dig