Jørgen Leth er i dyb sorg

06/06/2023

Ida Hansson

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Jørgen Leth lægger ikke skjul på sin store sorg.

Mest læste i dag

Hans stemmer er sat i forbindelse med alt andet end dyb sorg. 

Men ikke desto mindre, så er det hvad hele Danmarks Jørgen Leth må sande at være i kølvandet på, at hele Danmarks mandag blev efterladt i sorg, da Morten Sabroe mandag døde. 

Det har dog taget endnu hårdere på ‘lyden af sommer’, da han mistede sin nære ven, som han tilbage i 2009 udgav en bog med. 

Og der er bestemt ikke noget at sige til, at filminstruktøren, kunsteren og ikke mindst cykelkommentatoren Jørgen Leth, der i mange år gjort god figur, som kommentator på verdens største cykelløb, er endt i dyb sorg. 

Han deler nemlig et hav af hudløst ærlige historier om deres gode venskab til Ekstra Bladet

Her lægger han ikke skjul på, at han var i chok over Mortens død, mens han samtidig benytter lejligheden til at løfte sløret for en række historier om deres venskab: 

En historie, som han med egne ord kalder melankolsk fra tiden, langt før den hed TV 2: 

“Vi skulle sammen til Paris for at dække Tour de France sammen som venner, men jeg kunne ikke tage mig sammen til at tage flyet. Jeg var ikke mentalt i stand til det. Til stor frustration”, fortæller han og fortsætter.

“Det blev Morten naturligvis rasende over, og det forstår jeg jo godt”. 

Men efter meget overtalelse endte Jørgen Leth med at lægge vejen forbi Paris, hvor han dog kun formåede at lave en enkelt side til Weekendavisen - igen til stor frustration for Morten Sabroe. 

Herefter stopper han brat op og understreger, at det jo er en fantastisk historie, der dog bør fortælles af Morten, fordi det er det, han kan. 

Og det får du rig mulighed for, hvis du blot læser hans seneste bog. 

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid efter Morten Sabroes død.

Anbefalet til dig