Jørgen Leth taler ud efter uheld: "Jeg har besvær med at gå"

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nu taler Jørgen Leth ud.

Mest læste i dag

De fleste kan genkende Jørgen Leths ikoniske stemme, når de hører den.

En stor del af danskerne forbinder ham med lyden af sommer, da han i mange år har været kommentator på verdens største cykelløb, Tour de France.

Touren i 2018 blev dog Jørgen Leths sidste, men hans arbejdskarriere er bestemt ikke slut. Den 86-årige kendis nægter nemlig at lade alderdommen sætte en stopper for arbejdet, hvorfor han har kastet sig ud i en masse projekter.

Det skriver Ekstra Bladet.

Men denne gang skyldes Jørgen Leths navn i overskriften noget helt andet.

I hjertet af København fandt et mindre drama nemlig sted, da han for nylig mistede fodfæstet på Nørrebrogade og kom til skade med en forstuvelse af albuen som følge.

Trods sine 86 år, og med en historie af lignende uheld bag sig, lader Jørgen Leth sig ikke slå ud. Med en stok i hånden og ledsaget af sin private sygeplejerske dukkede han op til Bodilprisen:

"Jeg har besvær med at gå. Jeg faldt forleden dag på Nørrebrogade og forstuvede min venstre albue. Så det slås jeg lidt med. Og så har jeg balanceproblemer. Det har jeg haft længe. Men ellers går det godt. Bortset fra det går det udmærket", lyder det fra den ikoniske tidligere Tour de France-kommentator, ifølge Ekstra Bladet.

Han lægger heller ikke skjul på, at han er glad for at være til Bodilprisen:

"Jeg er glad for at være her. Jeg er meget beæret over, at de gerne vil have, at jeg er her. Det er mine kammerater. Vi har lavet film sammen i så mange år. Jeg er oppe på et meget stort antal film - mange års arbejde. Jeg kan godt lide at få en del af æren for det", lyder det fra Jørgen Leth. 

Bag kulisserne af denne hændelse ligger dog en dybere bekymring hos Jørgen Leths familie.

Hans børn, Karoline, Asger, Tomas og Kristian, er begyndt at overveje fremtidige foranstaltninger for deres fars velbefindende, herunder muligheden for et plejehjem.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig