Jørgen Leth troede ikke sine egne ører, da journalist stillede særligt spørgsmål

Nyheder
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
"Det vidste jeg ikke," siger det evigt populære Tour de France-ikon.

Lige nu læser andre også

Jørgen Leth er gennem sine mange år som Tour de France-kommentator blevet et vaskeægte Tour-ikon herhjemme.

Selvom han ikke længere kommenterer det prestigefyldte etapeløb, følger han det stadig tæt. Måske følger han dog ikke helt så meget med, som man skulle tro.

I et interview med en B.T.-journalist måtte Jørgen Leth nemlig afbryde vedkommende midt i et spørgsmål, fordi han simpelthen ikke troede sine egne ører.

Sådan skriver B.T.

"Det er da sindssygt," lød det fra den tidligere Tour-kommentator, da han hørte om de stridigheder mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard, der har fyldt meget i medierne.

Jørgen Leth var nemlig ikke klar over, at de sloveneren har sendt en stikpille i danskerens retning.

"Det vidste jeg ikke, men det er da klart, at Jonas bare sidder i hans hjul og venter på sit hold. Hvis man kigger på rutekortet, skal man være blind for ikke at se, at der kommer nogle muligheder for Vingegaard senere i løbet," udtalte han.

Jørgen Leth giver ikke meget for den kritik, der rettes mod Vingegaard. Han påpeger, at der ikke er nogen tvivl om, at løbets senere etaper ligger bedre til danskeren, hvorfor han bare kører 'klogt' i øjeblikket.

De omtalte stridigheder

På søndagens etape, som var 9. etape af årets Tour de France, formåede både Vingegaard og Evenepoel at holde fast i Pogacar, så han ikke kunne stikke af.

Til trods for det, så er den slovenske stjerne kommet med en stikpille til danskeren og hans hold.

Pogacar har nemlig udtalt, at han er sikker på, at Vingegaard og hans hold 'er bange' for ham. Desuden kom han også med kritik af deres taktik om ikke at lade den danske stjerne føre, da han, Pogacar og Evenepoel lå i et udbrud sammen.

"Det er en skam, at Remco, Jonas og jeg ikke gik efter det," sagde Pogacar ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Jeg tror, at det er på grund af Vismas taktik. Ellers havde det været os tre på podiet. De er bange for mig og fulgte mig bare."

Anbefalet til dig