Johns tur ved dansk strand gik grueligt galt: Nu advarer kommunen alt og alle

18/09/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Wikimedia Commons
Samtidig advarer kommunen om, at ophold på stranden er på eget ansvar.

Mest læste i dag

Hvad der skulle have været en hyggelig og informativ efterårstur på stranden ved Flyndersø tæt på Rørvig, endte i en grim og rystende oplevelse.

Naturfotograf John Rieland oplevede nemlig under hans spadsertur i den friske luft, at han pludseligt begyndte at synke længere og længere ned i sandet.

- Jeg var dybt rystet, og mens det stod på, var jeg overbevist om, at jeg ikke ville overleve, forklarede den oprørte Rieland til Sjællandske Medier.

Naturfotografen formåede at kæmpe sig op af sandhullet, men advarer nu andre i området om at begive sig ud i samme område som ham selv.

Og advarslen får nu opbakning af Odsherred Kommune, der ligeledes deler den vigtige varsel på de sociale medier.

Her skriver kommen ydermere, at der sandsynligvis er tale om et naturligt opstået hul, der er dannet af vandstrømme og erosion.

- Små huller dannes jævnligt, men store huller er sjældne. Dette fænomen kender mange nok fra ture på stranden, hvis man forsøger at forcere tang, som er blevet topdresset med sand. Sådanne steder skal man altid være varsom med at bevæge sig ud i. Vær derfor særligt opmærksom, hvis din gåtur går ud forbi de to huse ud for Flyndersø, skriver Odsherred Kommune.

Kommunen understreger også, at ophold på stranden er under eget ansvar.

Anbefalet til dig