Jonas Vingegaard får stor ros: Ret specielt, når en Tour-vinder gør den slags

Af: Lucas Andreas

|

23/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jonas Vingegaard kører i øjeblikket hans første store løb i år.

Lige nu læser andre også

Jonas Vingegaard, den 27-årige danske cykelrytter, er ikke blot kendt for sine imponerende sejre i Tour de France, men også for hans rare og rolige væsen. Med to Tour de France sejre i streg med i bagagen, skal "Suset fra Limfjorden" forsøge at vinde den tredje i streg.

Selvom han mest er kendt for sin rolighed og ydmyghed, får Jonas Vingegaard ros af chefen for sin markante udvikling i lederegenskaber siden sin tiltrædelse hos Visma-mandskabet i 2019. Sportsdirektør Frans Maassen, en veteran i cykelsporten, har været vidne til Vingegaards transformation fra en dygtig rytter til en ægte lederfigur inden for holdet.

Maassens beretninger om Vingegaards handlinger illustrerer den respekt og det sammenhold, den dobbelte Tour-vinder har skabt på tværs af holdet.

Et eksempel på Vingegaards lederskab kom til udtryk, da han tilbød sin regnjakke til en ung rytter fra udviklingsholdet, som manglede en i den rigtige størrelse. "For mig er det ret specielt, når en Tour-vinder gør den slags. Og den unge gut fik et kæmpe moralboost ved at få en af Jonas’ jakker," fortæller Maassen til Ekstra bladet.

Denne gestus viser, hvordan Vingegaard ikke kun fokuserer på egne resultater, men også på at løfte og støtte sine holdkammerater.

Udover Vingegaard har Visma-mandskabet også investeret i fremtidens talent ved at skrive kontrakt med den 20-årige Cian Uijtdebroeks. Den unge belgier, som allerede har vist lovende takter i Vuelta a España, er set som et stort potentiale, der under Vingegaards vinger kan udvikle sig yderligere.

Maassen fremhæver Vingegaards ro og fokus som værdifulde egenskaber, som Uijtdebroeks kan lære af. "Vingegaards evne til at forblive rolig er noget af det vigtigste, som Cian kan tage til sig," siger han. Dette understreger, at mentorer kan spille en central rolle i udviklingen af næste generation af cykelryttere, ikke kun gennem deres bedrifter på vejen, men også via deres evne til at inspirere og vejlede yngre talenter.

Til sommer skal Jonas Vingegaard med støtte fra sine holdkammerater fra Visma-holdet forsøge at vinde Tour de France for tredje år i streg.

Anbefalet til dig